ZAANDAM - Lokale talenten in Hitmusical in Zaantheater


Komend pinksterweekend zal The Wiz te zien zijn: een fantasievolle familiemusical met wereldhits van onder andere Michael Jackson en Diana Ross. Onder meer gezongen door Langedijkers Natascha Bruin en Lars van der Meer. Lars mag voor deze voorstelling in de huid kruipen van de Blikkenman. Van der Meer kijkt erg uit naar de uitvoeringen op 7 & 8 juni a.s.: 'Vooral naar mijn favoriete scène 'Koninklijke Olie'. In dit nummer wordt mijn karakter, de Blikkenman, geïntroduceerd met een geweldig tapnummer.' Natascha, onderdeel van het enthousiaste ensemble: "Het leukste aan The Wiz vind ik het einde als de 4 vrienden erachter komen dat hun kracht altijd al van binnen zat. Als je maar in jezelf gelooft!"


Daphne Bruineberg Productions zorgde eerder al voor kwalitatief hoogstaande producties. Dat is niet onopgemerkt gebleven bij recensenten. Ilovetheater.nl omschreef de groep eerder als 'Amateurs van topniveau', Musicalsites.nl roemde de producent voor het '(...) waardevolle initiatief als mogelijke springplank naar het echte vak'. Naast de vele lokale en regionale talenten zijn er ook samenwerkingen gevonden met diverse andere organisaties. Zo is er een 8 man sterke live-band, zijn er turners van de Wormerveerse Gymnastiekvereniging Lycurgus-Hygiëa en zorgt het stuntteam van USAC voor het nodige spektakel.


The Wiz Dorothy raakt de weg kwijt en belandt in het wonderbaarlijke land van Oz. Ze gaat op zoek naar de machtige tovenaar van Oz die haar kan vertellen hoe ze de weg naar huis terug kan vinden. Tijdens haar zoektocht ontmoet ze een vogelverschrikker zonder verstand, een blikkeman zonder hart en een leeuw zonder moed. Samen gaan ze verder. En zoeken ze naar huis, hart, verstand, moed en bovenal zichzelf. De wereldhits "Ease On Down The Road" en "A Brand New Day" maken van dit moderne sprookje een echte feelgood musical: The Wiz .


The Wiz

7 & 8 juni 2019

Zaantheater – Zaandam

Kaarten zijn te verkrijgen via www.bruineberg.nl