ZAANDAM - Op zaterdag 12 december om 11.30 uur geeft rietblazer David Kweksilber een solo-optreden in de Zaandamse Vermaning. Hij speelt werken voor basklarinet en voor baritonsaxofoon die deels voor hem geschreven zijn, en improviseert op beide instrumenten.

David Kweksilber is een gelauwerd en veelzijdig musicus die zich even goed thuisvoelt in de klassieke als in de geïmproviseerde en jazzmuziek. Hij soleerde in Mozart's Klarinetconcert met de Radio Kamer Philharmonie in het Concertgebouw, met het Metropole Orkest in Strawinsky's Ebony Concerto, en speelde de première van het klarinetconcert van Guus Janssen tijdens het Holland Festival. Met zijn eigen Kweksilber Big Band had hij een repertoire dat reikte van Bernstein, Strawinsky en Graettinger tot vele eigentijdse, speciaal voor de band geschreven composities. De band bestond uit klassiek geschoolde en jazz-instrumentalisten, en speelde op het North Sea Jazz Festival, in het Muziekgebouw aan het IJ, maar ook voor kinderen.

za. 12 december om 11.30 ur: Lunch met David Kweksilber, basklarinet en baritonsax. Vermaning, Westzijde 80 ZaandamReserveren noodzakelijk! Graag via www.nieuwehuysconcerten.nl