ZAANDAM - Op zaterdag 15 augustus om 12.00 uur speelt meesterviolist Joe Puglia rond lunchtijd een selectie uit de grote werken voor viool en cello solo van J.S. Bach. De delen uit de Suites voor cello worden op de altviool gespeeld. Verder is er een selectie uit de Partita's voor viool.

Joe Puglia speelde al vele malen Zaandam, in allerlei combinaties: met zijn Puglia Temporary String Quartet, met strijktrio Dumas, en met pianiste Ellen Corver. Zijn optredens blijven je altijd bij door zijn spel dat van wereldklasse is, en zijn buitengewoon bescheiden en innemende persoonlijkheid.

Dit lunchconcert is het eerste van twee lunchconcerten waarin hij werken van Bach op een bijzondere manier wil laten horen. Het eerste concert doet hij dat door altviool en viool afwisselend te laten horen, in het tweede concert op 16 september combineert hij de muziek van Bach met een speciaal voor hem geschreven werk van Jan van de Putte. Van de Putte is een uitzonderlijke figuur in de hedendaagse muziek, die een sterk romantische inslag combineert met zeer eigentijdse stijmiddelen. Meer info en reserveringen op www. nieuwehuysconcerten.nl