ZAANDAM - Hartsvriendinnen Zoë en Amani hebben allebei hun oma verloren. Ze voelen een groot gemis en besluiten nieuwe oma’s te maken in virtual reality. ‘Oma is een avatar’ is een online sprookje van HNTjong over het internet en afscheid nemen. De regie is in handen van Eva Line de Boer. De fantasierijke voorstelling met liedjes, animaties en video’s is op zondag 6 maart om 15.30 uur te zien in het Zaantheater.

‘Oma is een avatar’ is ontstaan vanuit de twee grootste fascinaties van regisseur Eva Line de Boer: de dood en het internet. Voordat

De Boer deze voorstelling maakte ging ze in gesprek met schoolkinderen van een jaar of acht. Ze vroeg hen ook om tekeningen te maken over het hiernamaals. Zo is de voorstelling ontstaan, geïnspireerd op verhalen en tekeningen van kinderen.

Visueel sprookje met liedjes van Willem de Bruin
BFF's Zoë en Amani hebben allebei hun oma verloren. Met maar een week verschil, alsof ze het hadden afgesproken. Wanneer ze op het wereldwijde web verdwalen, komen ze in aanraking met allerlei manieren van afscheid nemen: Ze ontdekken Tiktokfamous gedenkplekken en ontmoeten een Orakel vol emoji’s aan wie je alles kunt vragen. Het internet is als het hiernamaals: eindeloos, waardoor je overal tegelijk kan zijn. ‘Oma is een avatar’ is een visueel troostrijk sprookje waarin alles mogelijk is. Met op maat gemaakte songs van Harpo ’t Hart & Willem de Bruin (The Opposites).


Zin in een fantasierijke voorstelling? ‘Oma is een avatar’ is op zondag 6 maart om 15.30 uur te zien in het Zaantheater. Kijk voor kaarten op www.zaantheater.nl