HEERHUGOWAARD - 'Het talent van André Hazes is niet te snappen, wel te voelen'. Met die woorden raakte Martijn Fischer de juiste snaar vlak voordat hij als laatste nummer "Zij gelooft in mij" inzet. Die snaar raakte hij ook in de twee uur daarvoor want duidelijk is dat de zanger Hazes duidelijk aanvoelt in een twee uur durende theatershow.

'Ik heb André Hazes nooit in levende lijve ontmoet, maar voel sinds 2012 een enorme verwantschap met hem en zijn muziek', aldus de zanger/entertainer die in die jaren de hoofdrol vertolkte in de musical "Hij gelooft in mij" en dat later ook zou doen in de film "Bloed, Zweet & Tranen". Op dit moment staat hij met zijn theatershow "Martijn Fischer zingt hits van Hazes" op de planken in vrijwel alle Nederlandse theaters zoals afgelopen donderdag in Cool te Heerhugowaard.

En vanaf de eerste tonen van "Ciao Ciao Bambina" overtuigd Fischer in het goed gevulde Heerhugowaardse theater. Direct na de opening volgt "n Vriend", een aantal vlottere nummers als "Zomer in m'n bol" en "Leven op 't Plein" om net zo makkelijk weer om te schakelen naar "Een beetje verliefd". Duidelijk is dat over de vocale kwaliteiten niet getwijfeld hoeft te worden want de zanger blinkt uit van het begin tot het eind daarin begeleid door een band die elkaar qua timing perfect aanvoelt en drie oogverblindende achtergrondzangeressen. Daarnaast zorgen de beelden vertoond op het scherm voor zowel ontroering als een glimlach. Heel soms, is het Amsterdamse accent net iets "over the top" en wordt duidelijk dat Fischer niet uit de Jordaan komt, maar gewoon uit Utrecht. Dat Fischer de Jordaan en Hazes wel aanvoelt is echter zonder twijfel overduidelijk.

Na de pauze wordt dat nog eens bevestigd als hij het veelal ouder publiek kippenvel bezorgd met zijn uitvoeringen van "Ik leef mijn eigen leven", en "Geef mij je angst". Met het "Ik meen 't" krijgt hij het publiek de laatste nummers van de stoelen en is het meezinggehalte hoog. Fischer sluit dus af met "Zij gelooft in mij", maar komt uiteraard nog terug op het podium want een Hazes-feestje zonder "Het laatste rondje"is niet compleet.

De voorstelling "Martijn Fischer zingt hits van Hazes" is nog t/m 8 februari te zien in diverse Nederlandse theaters.
Kijk hier voor meer info.