ZAANDAM - Op zaterdag 28 mei spelen Marie Louise de Jong (altviool) en Michelle Lynn (piano) een romantisch recital in de Vermaning in Zaandam. Op het programma staan de Sonate no. 1 in f van Johannes Brahms, de altvioolsonate van Rebecca Clarke en een Sonatine voor altviool en piano van Hendrik Andriessen.

Rebecca Clarke heeft heel weinig geschreven maar wat zij schreef is van een fascinerende kwaliteit en getuigt van een grote verbeeldingskracht. Brahms' Sonates voor altviool werden oorspronkelijk voor klarinet geschreven en daarna door Brahms zelf bewerkt voor altviool. Meeslepende, ontroerende muziek van een man die eigenlijk al met componeren had willen stoppen. Hendrik Andriessen tenslotte gold tussen beide wereldoorlogen een van Hollands grote meesters in de compositiekunst; zijn zoons Louis en Jurriaan werden ook beroemd, de onlangs overleden Louis bracht het zelfs tot een popster-achtige status, met name in de VS.

Marie Louise de Jong is hier vooral te horen geweest als lid van het Dudok strijkkwartet; de Canadeze pianiste Michelle Lynn was in 2018 in Zaandam met een ontroerend mooi Brahms-recital

Za. 28 mei, 20.00 uur, Vermaning Zaandam: Marie Louise de Jong en Michelle Lynn spelen Brahms, Clarke en Andriessen

Reserveren en info: www.nieuwehuysconcerten.nl