ZAANDAM - Wie altijd al eens een kijkje heeft willen nemen in de keuken van hoe een theatervoorstelling wordt gemaakt, kan op dinsdag 27 september met het Zaantheater op ontdekkingstocht bij de nieuwe Zaanse theatrale maakplek Het Motorblok. Zaantheaterprogrammeur Kim Muller nodigt bezoekers uit om samen met haar naar de locatievoorstelling 'Slakje' te gaan.

In Broedplaats De Hellema is sinds kort Het Motorblok gevestigd, een speeltuin voor professionele theatermakers. Een van de gezelschappen die hier werkt en voorstellingen maakt is het nieuwe Zaanse professionele theatergezelschap Kat op het Spek. Op dinsdag 27 september speelt zij haar nieuwste voorstelling 'Slakje'. Zaantheaterprogrammeur Kim Muller gaat kijken en nodigt bezoekers uit om mee te gaan.

Kim Muller: "Het Zaantheater wil mensen graag kennis laten maken met theater overal in de Zaanstreek. Daarom neem ik bezoekers graag mee op ontdekkingsreis naar nieuw theater op een nieuwe plek. Bovendien ben ik razend benieuwd naar deze voorstelling."

Aangrijpende voorstelling
De voorstelling 'Slakje' is geschreven en geregisseerd door Gerardjan Rijnders en wordt gespeeld door acteur Thijs Prein. In 'Slakje' doet een escort zijn verhaal. Het levert een intiem, confronterend en verscheurd portret op over een jongen die als kind misbruikt wordt en later verzeild raakt in het illegale circuit. Een heftige en aangrijpende voorstelling die door de pers lovend is ontvangen.

Kim Muller: "Vooraf krijgen we een rondleiding door Broedplaats De Hellema en na afloop van de voorstelling gaan we in gesprek met regisseur Gerardjan Rijnders en acteur Thijs Prein. Het wordt een bijzondere ervaring."

Iedereen die zin heeft om op dinsdag 27 september met het Zaantheater naar de voorstelling 'Slakje' te gaan kan voor €12,50 een kaartje bestellen via www.zaantheater.nl

Locatie: Broedplaats de Hellema – Oostzijde 381
Ontvangst vanaf 19.15 uur
Start rondleiding 19.30 uur

Aanvang voorstelling 20.15 uur