IJMUIDEN - Jan Kuiper is niet alleen een topgitarist en bedenker van de fameuze concertserie The Five Great Guitars, maar óók een charismatische yogaleraar. Speciaal voor de theaters ontwikkelde hij de formule ‘Yoga in Concert’, waarin hij de toneelvloer van grote theaters omtovert tot een yogastudio, waarin zijn deelnemers (ieder op zijn eigen mat) hun les krijgen op live-uitgevoerde muziek. ‘Yoga in concert’ is dus een yogales én concert ineen. Op zondag 27 mei (11.00 uur!) kunnen zo’n 80 yoga- cursisten hun matje op toneelvloer van de Stadsschouwburg Velsen uitrollen.

‘Yoga in Concert’ is een bijzondere beleving van yoga en muziek. Yogahoudingen, klank en meditatie komen samen. En alles is mogelijk: actief meedoen op de eigen yoga mat, ontspannen achterover leunen en luisteren naar mooie muziek of een combinatie van beiden. De yoga-sessie duurt in totaal 90 minuten. Het maakt voor ‘Yoga in Concert’ niet uit of deelnemers ervaren beoefenaars of beginners zijn: de Yoga in Concert-series zijn geschikt voor alle niveaus.

Live muziek van Einaudi
In het ‘Yoga in Concert’ op 27 mei a.s. vindt de flow van beweging, adem en ontspanning plaats op de muziek van de Italiaanse componist Ludovico Einaudi die met zijn filmmuziek voor o.a. ‘Intouchables’ wereldfaam verwierf. De Einaudi- muziek wordt vertolkt door Jan Kuiper (gitaar en percussie), Yvonne de Hoop (percussie) en pianist Loes van Ras.

Prijs: € 22,50 incl. garderobe en pauzedrankje.
Meer informatie en reserveren: www.stadsschouwburgvelsen.nl of tel. 0255 – 515789.