ZAANDAM - Zaterdag 16 juni organiseren ‘Iktoon de Zaanstreek’ en ‘Soli Zaandam’ het evenement ‘Muziek op de Gracht’. Verschillende Zaanse muziekverenigingen treden op in de muziekkoepel op de Gedempte Gracht te Zaandam. Het programma duurt van 11.00 tot 16.00 uur. Entree is gratis.

Naast het beluisteren en bekijken van de orkesten is er de mogelijkheid om meer informatie te krijgen over muziek maken en kun je zelfs een paar eerste noten spelen op een instrument. Een leuk evenement voor jong en oud!

Meer bekendheid
Iktoon de Zaanstreek, georganiseerd door FluXus, ondersteunt dit muzikale evenement en hoopt dat er meer bekendheid komt voor de mogelijkheden om muziek te maken in de Zaanstreek. Soli Zaandam: “Over de hele Zaanstreek zijn verschillende muziekverenigingen die nauw samenwerken in het HaFaBra Initiatief. We hopen dat vooral de jeugd aangesproken wordt en komt kennismaken bij een muziekvereniging!”.

Programma
Het muziekprogramma ziet er als volgt uit:
11.00 - 11.45 uur Woodside Bigband
12.00 - 12.45 uur Zaans Showorkest
13.00 – 14.00 uur Groot Orkest Soli
14.15 – 15.00 uur Saens Harmonieorkest
15.15 – 16.00 uur Nuevo

Iktoon de Zaanstreek
In het kader van de landelijke Iktoon-campagne tonen Zaankanters in de maanden mei en juni hun amateurkunst. Dit in samenwerking met kunstencentrum FluXus. In de Zaanstreek vinden diverse evenementen plaats, zoals optredens, voorstellingen en exposities. Kom genieten van dans, theater, muziek, beeldende kunst en nog veel meer! Bekijk het voorlopige aanbod op www.iktoonzaanstreek.nl en/of meld je via dit platform je eigen amateurkunst aan.