ZAANDAM - Op zondag 4 maart 2018 geeft het ensemble Holland Marimba Duo een concert in Pennemes. Het concert begint om 14:30 uur. Adres: Pennemes 7, Zaandam. Het concert is vrij toegangelijk voor publiek en consumpties zijn tegen betaling verkrijgbaar.

Het ensemble Holland Marimba Duo, bestaande uit Peter Bansberg - marimba, Léon de Laat - vibrafoon, brengt een gevarieerd klassiek programma met muziek van o.a. Bach, Tsjaikovski, The Beatles, Chick Corea en Astor Piazzolla. Het programma duurt één uur, zonder pauze. Het optreden is op verzoek van Pennemes georganiseerd door de Stichting Muziek in Huis. Het wordt mede mogelijk gemaakt door Pennemes, Grovestins Stichting, INERGY en particuliere donateurs.

Over de musici:

Het Holland Marimba Duo wordt gevormd door de slagwerkers van het Holland Symfonie Orkest, Peter Bansberg en Léon de Laat. In 2014 besloten Peter en Léon niet alleen in het orkest op te treden, maar ook als duo samen te gaan musiceren. Zij spelen afwisselend marimba en vibrafoon, twee fraai klinkende grote melodische slaginstrumenten. Inmiddels heeft het duo een aantal concerten gegeven. Zij speelden o.a. in de Hoeksche Waard, Wageningen, Dordrecht, Nieuw-Beijerland, Vlieland, Sliedrecht, Ede, Capelle a/d IJssel, Gorinchem, Leiden, Kwintsheul, Goes, Haarlem, Delft, Nieuwpoort en Rotterdam. Met Wim van Herk (piano) vormen zij ook het Maas Marimba Trio.

De muziek van het duo varieert van klassieke muziek tot pop en jazz, van Bach tot aan de Beatles en Duke Ellington. Met een enorm enthousiasme nemen zij hun publiek mee in de wereld van deze bijzondere melodische slagwerkinstrumenten. Verassend om te horen, spectaculair om te zien.