ZAANSTAD - Na twee succesvolle edities vindt van vrijdag 26 t/m zondag 28 januari de derde editie van het Nationaal Theaterweekend plaats. Heel Nederland ademt theater en natuurlijk doet het Zaantheater ook weer mee! De deuren gaan wagenwijd open voor drie feestelijke dagen. Bezoek voorstellingen voor slechts € 10 per kaart of ga mee op avontuur langs korte voorstellingen en acts in De NachtParade. Rondom de voorstellingen worden ontmoetingen met artiesten en andere extra's georganiseerd en op zaterdagmiddag openen we de deuren voor rondleidingen.

De voorstellingen

Tijdens het Theaterweekend zijn maar liefst vier verschillende voorstellingen te zien voor € 10 per kaart. Op 19 december wordt bekendgemaakt welke voorstellingen dit zijn, maar iedereen kan zich nu vast verzekeren van een plek in de zaal door een blind-date-kaartje te kopen. Het leukste Sinterklaascadeau! Op zaterdagavond 27 januari is er in de grote zaal een fantasievolle sprookjesmusical voor iedereen vanaf 6 jaar te zien. In de kleine zaal treden die avond twee keer verrassende comedians op tijdens de Comedy Night. Op zondagmiddag 28 januari is er een beeldende, absurd-humoristische voorstelling over shoppen te zien in de kleine zaal. In de grote zaal brengen de beroemdste brothers van Nederland die middag een spektakelshow, geschikt voor de hele familie. Rondom de voorstellingen worden ontmoetingen met artiesten en andere extra’s georganiseerd.

De NachtParade

Traditiegetrouw opent het Zaantheater het Nationaal Theaterweekend met De NachtParade: voorstellingen en acts op bijzondere plekken in het gebouw. Ga op vrijdagavond 26 januari tussen 20.00 en 24.00 uur voor slechts € 10 mee op avontuur. Jonge talenten én ervaren theatermakers trakteren u op theatrale ontmoetingen en bijzondere acts. Een tipje van de sluier: geniet van de Meemaakmuziek van Suzanne Mateysen in de orkestbak, muzikaal cabaret van Johan Hoogeboom en Dorien Haan in de artiestenfoyer, een korte muziektheatervoorstelling van Frits Lambrechts en Elsbeth Vernout en verhalenverteller Giovanni Massetti in de regiecabine. Bekijk een voorstelling door de spiegel van kleedkamer 12 en wat gebeurt er in het laad- en losperron van de grote zaal?

Informatie

Kijk voor meer informatie op www.zaantheater.nl. Kaarten voor de blind-date-voorstellingen (€ 10 per kaart) en de NachtParade (€ 10 per kaart) zijn te koop via www.zaantheater.nl. Op 19 december worden de titels van de voorstellingen bekendgemaakt. De kaartverkoopbalie in het theater is van dinsdag t/m vrijdag geopend van 13.00 uur tot 17.00 uur en telefonisch bereikbaar via 075-6555325.

Nationaal Theaterweekend

Om heel Nederland te laten zien hoe leuk, mooi, waardevol, ontroerend, grappig of fijn een avondje theater kan zijn, hebben het Prins Bernhard Cultuurfonds en het Nationaal Theater Fonds het Nationaal Theaterweekend in het leven geroepen. De eerste editie vond in 2016 plaats met vijftig deelnemende theaters en 100.000 bezoekers. In 2017 namen er zestig theaters deel aan het weekend met 125.000 bezoekers. In 2018 zullen er ruim zeventig theaters deelnemen met een gevarieerd en aansprekend programma en kaarten voor slechts tien euro per stuk. Meer informatie: www.nationaaltheaterweekend.nl.