NEDERLAND - Na het grote succes van vorig jaar, is er ook dit jaar de Nationale Museumweek. Van 3 t/m 9 april zijn er verschillende pronkstukken te bekijken in verschillende musea's. Ook heeft elk museum speciale activiteiten te doen. Leuk voor jong en oud!

Ons echte goud

Het thema van de Nationale Museumweek is ‘ons echte goud’. Nederland telt vele prachtige museumcollecties over geschiedenis, beeldende kunst, natuurhistorie, economie, wetenschap, techniek en volkenkunde. Grote en kleinere musea vertellen onmisbare verhalen. Ze bewaren alles dat van tijdloze, onschatbare waarde is. Collecties zijn het geheugen van een stad, een streek, van ons land en daarmee van onszelf. Elk museum, elke collectie toont ons een deel van een geweldige rijkdom, ons echte goud!

Tickets en kaartverkoop

Voor de musea geldt in de meeste gevallen dat je gewoon tickets zult moeten kopen. Het is aan de musea zelf hoe ze hiermee omgaan. Het programma is zeer uitgebreid en volledig, en aangezien het evenement een week duurt kan je er zoveel bezoeken als je wilt. Bezitters van een museumjaarkaart kunnen ook volop profiteren van de aanvullende activiteiten tijdens de Nationale Museumweek.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie en voor deelnemende musea's bij u in de buurt op:
https://www.nationalemuseumweek.nl/musea/