PURMEREND - Ga mee op reis!  In deze nieuwe NKT-musical nemen we jullie mee naar de Alpen! De musical is een sprankelend verhaal over vriendschap, familiebanden en avontuur. 

Geïnspireerd door de tijdloze roman Lord of the Flies en met een snufje van de komische tv serie 't Schaep met de 5 Pooten, draait in deze musical alles om samen overleven, groepsdruk en tolerantie. Met een cast van 40 NKT-talenten en iedere avond een ensemble van bijna 200 NKT-leerlingen die zingen, dansen en acteren. De nummers worden uitgevoerd onder leiding van een live orkest.

Zangkoor ‘Hoezeee’ wint de eerste prijs tijdens een zangkorenfestival: een optreden in Italië! In een grote touringcar en vol goede moed gaan ze op weg, maar wanneer de bus midden in de Alpen strandt, moeten de koorleden met elkaar zien te overleven. Van de sensuele Lars en de geslepen Anna tot de Mokumse tante Rie, de verliefde Mart en de kleine Sam. Ze proberen allemaal orde te scheppen terwijl de realiteit, totale afzondering in de immense hooggebergten, steeds harder bij hen binnenkomt. Langzaam wordt duidelijk dat de redding lang niet zo nabij is als ze gedacht hadden. En dan blijkt waar mensen toe in staat zijn wat betreft goed en kwaad, hoe familiebanden scheuren onder druk én hoeveel moois er voort kan komen uit ontreddering... Maakt het avontuur de groep hechter of valt de groep uit elkaar en eindigt iedereen alleen?

De voorstelling is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar.

NKT Theaterschool

Het NKT is al 25 jaar de theaterschool voor Purmerend en omgeving. Er is voor iedereen, van 2 tot 20 jaar, een passend lesprogramma. Lessen worden na (basis)schooltijd gegeven door bevlogen docenten die allen zijn afgestudeerd aan het conservatorium, toneelschool of dansacademie.

Veel oud leerlingen van het NKT hebben van theater hun werk gemaakt. Zo zijn toneelspelers en muscial acteurs Joey Ferre, Lottie Hellingman, Mitch Blaauw, Liza van Zeijderveld, Jenny Lena, Kylian de Rooy, Jorge Verkroost, Ydwer Bosma en Kylian de Rooij ooit bij het NKT begonnen. Maar natuurlijk willen niet al onze leerlingen professioneel podiumkunstenaar worden, dus zijn er ook creatieve chirurgen, soepele verplegers, swingende accountants en tekst vaste huisschilders die nog steeds op een of andere manier de vruchten plukken van de lessen op het NKT. Wat bij ons op school leer je meer dan zingen, dansen en acteren, je leert er jezelf presenteren, je bouwt aan je zelfvertrouwen, creativiteit en doorzettingsvermogen. En je maakt er vrienden voor het leven!

Krijg je al zin om mee te komen doen? Aarzel dan niet en meld je aan voor het komende seizoen of kom op 21 mei naar onze open dag voor gratis proeflessen!

Neem gerust contact met ons op via info@nkt.nl of bel naar 0299-434325.

Klik hier voor meer informatie over de voorstelling