ZAANDAM - Recirquel Company komt naar Zaandam met een voorstelling gemaakt door zeven van de meeste getalenteerde Oekraïense circusartiesten. Via dans, acrobatiek en muziek, beelden zij persoonlijke verhalen uit over de liefde voor hun thuisland.


Het toeval wil dat lang voordat de oorlog uitbrak ‘My Land’ van Recirquel Company al op het programma van het Zaantheater stond. Een voorstellingen waarin Oekraïense artiesten een ode aan hun geboorteland brengen. Een hedendaagse, verhalende circusvoorstelling waarin de artiesten bewegen over een met aarde bedekte grond, terwijl ze beelden creëren die traditie, vrijheid en liefde oproepen. De voorstelling bestaat uit dans, acrobatiek, schitterende Tartaarse en Moldavische muziek, licht, illusie en fysiek theater.

Een beetje troost

Nu met de Russische invasie heeft deze voorstelling plotseling een hele andere lading gekregen. Toch heeft de cast ervoor gekozen om juist nu op te blijven treden. Dat is voor hen emotioneel niet makkelijk, maar tegelijkertijd vinden de artiesten troost in hun liefde voor hun vaderland, hun verlangen naar vrede, vrijheid en veiligheid.

Artiest: Hallo Nederland, mijn naam is Rodion Drahun en ik ben een artiest uit Oekraïne. In deze moeilijke tijd voor mijn land willen mijn collega’s jullie onze kunst geven. ‘My Land’ heeft een sterke connectie met Oekraïne. Kom en bekijk de Oekraïense spirit.

‘My Land’ van Recirquel Company

13 april 2022
20.00 uur
Reserveer nu kaarten via www.zaantheater.nl.