ZAANDAM - Nog even en dan is het zover. Op zaterdag 28 en zondag 29 januari is het Nationaal Theaterweekend in het Zaantheater. Voor een klein prijsje van €7,50 tot €10,- per kaartje kunnen bezoekers al het moois ontdekken dat theater te bieden heeft. Er is een spectaculaire dansshow, een Comedynight en er zijn jeugdvoorstellingen te zien. Programmeur van het Zaantheater Kim Muller maakt het programma bekend.


Zaterdag 28 januari - Comedynight en Urban Dance
Geheel volgens traditie kan er tijdens het Nationaal Theaterweekend een avond gelachen worden tijdens de Comedynight. Kim Muller: "Het leuke van deze avond is dat je in anderhalf uur kennis maakt met maar liefst vijf talentvolle cabaretiers en stand-up comedians." Laat je verrassen door comedians Kim Schuddeboom, Fuad Hassen, Valentina Tóth en een te gekke afsluiter van Luan Buleshkaj. De MC van de avond is cabaretier Thijs Kemperink. Samen zorgen zij ervoor dat iedereen met een grote lach de zaal verlaat.

Kim: "Ga je nooit naar dans? Dan is het Theaterweekend een uitgelezen kans om dit eens te doen. Zaterdagavond is ook de spectaculaire dansshow Delusion van de jonge urban dansmaker Jennifer Romen te zien. In 2020 deed Jennifer mee aan het Amerikaanse tv-programma World of Dance. Jennifer Lopez zei toen over dit optreden: "Ik kon wel huilen omdat het zo mooi was, het was perfectie!"

Zondag 29 januari - Kom met de hele familie
Op zondag zijn er maar liefst twee jeugdvoorstellingen te bezoeken. Kim Muller: "Voor iedereen tussen de vier en acht jaar heb ik het mooie 'Wachten op Kado' geboekt van Tg Graasland. En voor iedereen vanaf zeven jaar is er de razend populaire voorstelling 'De Waanzinnige Boomhut van 52 verdiepingen' waarin Andy en Terry de ene na de andere fantastische uitvinding doen. Zie ik je tijdens het Nationaal Theaterweekend?"

De voorstellingen zijn te zien op zaterdag 28 en zondag 29 januari. De kaartverkoop start op 15 november. Kijk voor aanvangstijden en kaarten op www.zaantheater.nl.