ZAANDAM - Nog even en dan is het weer zover, het Nationaal Theaterweekend barst los in het Zaantheater. Tijdens dit weekend kun je voor slechts €10,- naar een voorstelling kijken. De voorstellingen variëren van dans, comedy, muziek en voorstellingen speciaal voor de jeugd. Kim Muller, programmeur van het Zaantheater, maakt het programma bekend.

Vrijdagavond

"Tijdens het Nationaal Theaterweekend kun je ontdekken wat je leuk vindt. Ga je bijvoorbeeld nooit naar dans, maar wil je het wel eens uitproberen? Dan is het Theaterweekend je uitgelezen kans." vertelt Kim Muller enthousiast. "Zo start het programma op vrijdagavond met de dansvoorstelling 'Wave' van Another Kind of Blue. Ik beloof je dat je je ogen uit zult kijken bij deze spectaculaire voorstelling met drones! Of je bent op vrijdagavond live getuige van hoe Timon Krause de gedachtes van het publiek leest, voorspelt en beïnvloedt met zijn voorstelling de 'MINDREADER'. Dit is een voorstelling die ook echt leuk is voor tieners en jongeren."

Zaterdagavond
Zing op zaterdagavond mee met alle 'Guilty Pleasure Hits van Radio 538'. Onder begeleiding van een liveband brengen zij samen met frontman Pieter van der Zweep de grootste internationale guilty pleasures. De Afterparty is van Radio 538 Die Verrückte Stunde. Of heb je meer zin in een avondje lachen bij de 'ComedyNight' met onder andere Kim Schuddeboom, Musa en MC Thijs Kemperink.

Zondag
Zondag is een dag met een twee voorstellingen speciaal voor de jeugd. Kim Muller: "Voor iedereen tussen de vier en acht jaar heb ik het mooie 'Wachten op Kado' geboekt van Tg Graasland. En zondagmiddag sluiten we af met de betoverende vertelling 'De Kleine Zeemeermin' vanaf acht jaar. Een voorstelling met diepzeeanimaties, liedjes en muziek voor het hele gezin. Zie ik je tijdens het Nationaal Theaterweekend?"

De voorstellingen zijn te zien van vrijdag 28 t/m zondag 30 januari. Kijk voor aanvangstijden op de website van het Zaantheater. Kaarten zijn te koop via www.zaantheater.nl.