ZAANDAM - Luisteren naar muziek is het mooiste dat er is, maar soms is het goed als er wat over wordt uitgelegd. Vooral over wat wij "moderne muziek" zijn blijven noemen, de muziek van ruwweg na 1900. De klassieke gecomponeerde muziek is toen een weg ingeslagen die maar voor heel weinigen te volgen was. Toch zijn veel geweldige composities juist in die periode ontstaan, en wordt er natuurlijk nog steeds veel geschreven dat enorm de moeite van het beluisteren waard is. Maar hoe vind je je weg daarin, waar vind je de muziek die je zoekt, en hoe vermijd je teleurstellende ervaringen?

Muziekjournaliste Thea Derks heeft er een boek over geschreven met de titel "Een os op het dak". Op zondag 10 maart komt zij erover vertellen in de Vertoeving in Zaandam. Twee uur lang vertelt zij, aan de hand van luister- en kijkvoorbeelden, over de muziek van Strawinsky, Schönberg, Shostakovich, maar ook Stockhausen, Berio en Nono, en Andriessen, Schat, Ten Holt, en vele andere groten van de "moderne" tijd.

Na afloop wordt nagepraat bij een goed glas; tevoren kan er wat gegeten worden; graag daarover contact met: reserveren@sagrestano.nl.

Zondag 10 maart 20.00 uur, Vertoeving, Westzijde 82 Zaandam
"Een os op het dak" Lezing door Thea Derks over de muziek van na 1900
Info en reserveren: www.nieuwehuysconcerten.nl