ZAANDAM - Muziek maken, leren spelen in een band, gezelligheid, op een podium staan en leeftijdgenoten (50+) ontmoeten? Dit zijn dé ingrediënten van de Rockschool voor Senioren.

De Rockschool voor Senioren (in samenwerking met De Flux Popschool) opent binnenkort zijn deuren. Neem een kijkje achter de schermen en proef de sfeer tijdens de open dagen op woensdag 23 mei en zondag 3 juni. Je kunt dan kennis maken met het programma van volgend seizoen. Ook kun je vragen stellen aan de coaches en enkele deelnemers. Tevens is er een informatiefolder beschikbaar met uitgebreide uitleg en kosten.

Vanaf september bieden wij weer de mogelijkheid voor vijftig plussers om elkaar wekelijks te ontmoeten en samen muziek te maken. Zangeres Truke Haanraadts is onlangs begonnen en laat weten: “Ik heb altijd al in een band willen zingen. Het leek mij gewoon fantastisch. Het was echt een droom voor mij en deze is nu in vervulling geraakt.” Aan ambities geen gebrek: “Iedereen doet het voor zijn plezier. Dat betekent niet dat ik geen ambities heb. Ik zou het wel gaaf vinden om internationaal te gaan touren, zoals The Rolling Stones. Fantastisch lijkt mij dat!”

Ben je bekent met je instrument en kun je deze bespelen, maar heb je nog geen ervaring met samenspelen? Dan is dit de volgende stap voor jou. Zing je in een koor, maar wil je wel eens als leadzangeres schitteren? Pak dan je kans. Rein Schindeler speelt al geruime tijd basgitaar, maar wilde graag een keer van zijn zolderkamer afkomen om samen te gaan spelen. “Ik vind het vrij saai om alleen thuis te oefenen. We hebben een hele leuke groep. Je houdt er mooie vriendschappen aan over en je gaat op een andere manier naar muziek luisteren.” Ook Olivia Themen beaamt dit: “We gaan heel goed met elkaar om, na de repetities drinken we vaak samen nog een borreltje.”

Wil je deelnemen met een zelf gekozen groep muzikanten? Dat is komend seizoen ook mogelijk!

Onze coaches hebben brede podiumervaring en kunnen bestaande bands naar een hoger niveau tillen. Het eigen repertoire wordt hier onder de loep genomen en er wordt een professionele blik geworpen op de techniek en performance. Meer maatwerk dus!

Bij de Rockschool voor Senioren kan je niet terecht voor individuele lessen, maar wel voor groepslessen. De activiteiten vinden plaats in een gezellige setting, onder genot van een gezellig bakje koffie of thee en in sociale sfeer. De activiteiten vinden plaats op maandagen en woensdagen, tussen 13:30 en 21:00 uur. De eerste lessen starten 3 september 2018.

Lijkt dit je wat? Krijg je hier energie van? Neem dan je goede zin, je instrument en partner mee op woensdag 23 mei van 19:00 - 21:00 of op zondag 3 juni van 14:00 tot 16:00 uur. Er is een complete backline met zangstandaard aanwezig, dus sjouwen is niet nodig. Loop gezellig binnen, proef de sfeer en rock mee met de senioren!