ZAANDAM - Openlucht filmfestival Pluk de Nacht, dat al 18 jaar lang de mooiste niet eerder in de bioscoop vertoonde films laat zien op groot scherm, duikt 9, 10 en 11 juli voor het eerst op in Zaandam, in de voormalige projectielen en hulzen fabriek op het Hembrugterrein. De indrukwekkende Project.Fabriek wordt omgetoverd tot een sfeervolle filmzaal vol comfortabele strandstoelen.

Pluk de Nacht, dat al sinds de eerste editie georganiseerd wordt door een groep enthousiaste vrijwilligers, heeft voor het eerst een dak boven het hoofd. "Het is gek om niet direct onder de sterrenhemel te zitten maar ook heel prettig om ons een keer geen zorgen te hoeven maken over het weer", vertelt artistiek leider Jurriaan Esmeijer. Hij is verheugd om met het festival op deze bijzondere industriële plek te zitten en heeft een afwisselend programma samengesteld met een film uit Frankrijk, Duitsland en Australië.

Programma Pluk @ Hembrug

Vrijdag 9 juli: O Beautiful Night
Yuri is een jonge muzikant en leeft in constante angst om te sterven. Om deze reden verlaat hij zijn appartement nauwelijks en heeft hij last van nachtelijke paniekaanvallen. De film neemt de kijker mee op een nachtelijke reis...

Zaterdag 10 juli: Brother's Nest
Twee broers hebben het plan opgevat om hun stiefvader te vermoorden. In deze Australische thriller vol gitzwarte humor gieren doodgewone levens hevig uit de bocht.

Zondag 11 juli: À l'abordage
Kom in de vakantiesfeer met deze ongelooflijk aanstekelijke romantische Franse film over Félix die op een zwoele zomeravond per toeval de jonge vrouw Alma tegen het lijf loopt. Ze lachen, dansen en brengen de nacht door in een park.

Kaarten & locatie
De fabriek is reusachtig, toch is de capaciteit vanwege de 1,5 meter beperkt. Kaartjes moeten vooraf besteld worden via de website en kosten € 11,50, inclusief een koud drankje (bier, wijn of fris). De Project.Fabriek ligt op Hemkade nummer 18 in Zaandam.

www.plukdenacht.nl