ZAANDAM - Voor iedereen die van een gewone middag een theatermiddag wil maken is er 'Theater op de Dinsdagmiddag,' in het Zaantheater. Op dinsdag 31 mei om 15.00 uur presenteert het programmeringsteam welke mooie, verrassende én vertrouwde voorstellingen zij hebben geprogrammeerd voor het nieuwe seizoen 2022-2023. De leden, waaronder Rubia Duifhuizen-Enser en Jeltje Siebeling, kunnen niet wachten om hun keuzes met het publiek te delen.

Sinds negen jaar organiseert het Zaantheater 'Theater op de Dinsdagmiddag'. De voorstellingen worden geprogrammeerd door een bijzonder team theaterliefhebbers van zestigplus. Teamlid van het eerste uur is Jeltje Siebeling. Zij werd na haar pensioen lid en is dolenthousiast over deze taak. "Er is niks leukers dan samen op jacht te gaan naar mooie voorstellingen. We gaan zelf op pad om voorstellingen te zien door het hele land." Samen met programmeur Kim Muller stelt het team zo een programma samen voor 'Theater op de Dinsdagmiddag'. Jeltje: "Ik vind het bijzonder dat je anders leert kijken naar theater. Je denkt niet alleen wat vind ik leuk? Maar met welke voorstellingen maak ik het publiek blij?"

Presentatie

De presentatie van 'Theater op de Dinsdagmiddag' hoort ook bij de werkzaamheden van het team. Kersvers lid Rubia Duifhuizen-Enser (voormalig peuterleidster) is gelukkig niet zenuwachtig voor de presentatie. "Ik heb er juist heel veel zin in. Ik heb vroeger als zangeres opgetreden, dus ik ben gewend om in een zaal te staan." Ze weet ook al wat ze aan gaat trekken; een wijd gekleurd hesje met felle print. "Ik ga mijn best doen om op Denise Jannah te lijken," vertelt ze lachend. En daarmee licht ze alvast een tipje van de sluier van het nieuwe programma. Rubia: "Tijdens de presentatie zal ik vertellen dat Denise Jannah op komt treden dit seizoen. Ik vind haar een fantastische zangeres. Als je haar hoort zingen denk je "wow". Ze kan zoveel in haar stem leggen, haar emoties en haar verhalen, prachtig."

Bestel een kaartje

Benieuwd welke voorstellingen nog meer op het programma staan? Iedereen is van harte uitgenodigd om naar de presentatie van 'Theater op de Dinsdagmiddag' om 15.00 uur op dinsdag 31 mei. Kaarten voor de presentatie zijn gratis; je betaalt slecht €3,60 voor een drankje en de garderobe. Kaarten bestellen kan op www.zaantheater.nl. Na de presentatie kunnen direct kaartjes voor het nieuwe seizoen van Theater op de Dinsdagmiddag worden besteld.