AMSTERDAM - Een primeur: het Amsterdamse Bos ontvangt op 8 juli de eerste Pizzarun van Europa. Een hardloopevenement met bijbehorend foodtruck pizzafestival geheel in het teken van (verantwoorde) pizza. Alsof rennend pizza eten nog niet bijzonder genoeg is laat de organisatie nu weten ook het eerste duurzame hardloop & foodtruck evenement van het Amsterdamse Bos te worden.

Door voor 100% gebruik te maken van duurzame biobrandstof wordt het evenement volledig voorzien van groene stroom. Naast deze duurzame manier van het opwekken van elektra zijn ook samenwerkingen gezocht met duurzame foodtrucks en partners.

Duurzaamheid

Het Amsterdamse Bos neemt duurzaamheid al langer als uitgangspunt. Ook de hoofdsponsor van het evenement, FrieslandCampina, en tevens leverancier van alle pizzakaas spant zich in om de zuilvelketen te verduurzamen. Zo komt bijvoorbeeld 78 procent van het elektriciteitsgebruik van FrieslandCampina uit duurzame bronnen en nemen zij stappen om het suiker- en zoutgehalte van producten te verlagen om betere producten aan te bieden.

Gezonde(re) pizza's

Magioni, de initiatiefnemer van het evenement en bekend van haar bloemkool pizzabodems, maakt haar gezonde(re) pizza’s op een duurzame manier. 'Voor de groente in onze pizzabodems gebruiken we groentepulp, een reststroom van groente. Ook de overige ingrediënten zijn zoveel mogelijk lokaal', geeft het jonge merk aan. 'We merken dat, net als wij, onze relatief jonge doelgroep zich meer dan ooit bewust lijkt van duurzaamheid en het milieu. Door dit belangrijke agendapunt op deze manier samen op te pakken maken we meer impact.'

Andere partijen die zich hebben aangesloten bij dit initiatief zijn o.a. Innocent, Drukzo, Abbot Kinney’s en Looye kwekers.

Amsterdamse Pizzarun

Meer dan 20 verschillende pizza’s, een 5K hardloopparcours, een gigantische oven, meer dan 4000 hardloopschoenen en 1 grandioos pizzawalhalla om je overwinning te vieren. Dat zijn op 8 juli in het Amsterdamse Bos de ingrediënten voor Europa’s allereerste pizzarun.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op de website van de Amsterdamse Pizzarun.