ZAANDAM - LINDA. bestaat in september 15 jaar en viert dat op het LINDA.festival met een gigantisch festijn. Een heel weekend lang – zaterdag 29 en zondag 30 september – wordt er op los gefeest met alle lezeressen én Linda de Mol. Vriendschap moet gevierd worden, dus kunnen vriendinnen zich op het LINDA.festival in de echt laten verbinden door Jan Versteegh. Er wordt onder leiding van festivalhost Janice, samen met heel veel vrouwen, een megafeestslinger genaaid. En natuurlijk zijn er ook dit jaar weer BN’ers die de leukste mini-cursussen geven aan de bezoekers. De 'Tuin der Lusten' is nieuw dit jaar, daar zijn bijzondere workshops te volgen. De kaartverkoop voor het festival is reeds gestart.

GROOTS & SAMEN

LINDA. heeft in de afgelopen 15 jaar heel wat meegemaakt met haar lezeressen. En die vriendschap viert ze op het LINDA.festival.

Vriendinnen kunnen zich in de echt laten verbinden, omdat goede vriendinnen minstens zo belangrijk zijn als een goed huwelijk. LINDA. heeft trouwambtenaar Jan Versteegh bereid gevonden deze verbintenis te voltrekken. Danser Juvat Westendorp komt op het grote podium in een half uur 5.000 vrouwen tegelijk een te gekke dans aanleren. Vijfhonderd vrouwen kunnen samen meezingen en gillen met de hysterische pubquiz. Verschillende BN’ers verzorgen wederom hilarische mini-cursussen. Zo komt Heleen van Royen vertellen over haar sexdagboek en deelt ze haar tips om zelf zo’n dagboek te schrijven. En er is fashionles van Fred van Leer. In de show van Saskia Noort, Georgina Verbaan en Stella Bergsma wordt het publiek meegenomen in een wereld van Tinderdaten, drank, twijfel en mannen. Op het grote podium kijkt Linda de Mol, samen met journaliste Antoinnette Scheulderman, terug op 15 jaar ontroerende, bijzondere en grappige momenten uit de LINDA. geschiedenis. Uiteraard ontbreken ook de anekdotes rondom sommige -achteraf gezien- gênante covers niet.

KLEIN & INTIEM

Op het LINDA.festival kunnen bezoekers ukelele leren spelen, waarbij ze in een workshop van drie kwartier echt een nummer aanleren. Er is persoonlijk stylingadvies van verschillende stylisten, er kan gerelaxt worden met een massage, make-up touch-up of een andere heerlijke behandeling in de Beautywasstraat. Bezoekers kunnen gluren in de ‘Tuin der Lusten’, waar piemels geborduurd of vagina’s gebreid kunnen worden. Wegens succes vindt hier ook weer de aftrekcursus plaats. De eerste sessie is al volgeboekt.

DANSEN, DRINKEN EN SHOPPEN

Dit jaar zijn er drie podia en deze staan bomvol met verschillende artiesten en te gek entertainment. Iedereen kan hard meezingen met Ali B en de Edwin Evers Band. De andere namen van de line-up worden binnenkort bekend gemaakt via de website. Over het hele terrein staan rollende keukens, pop-up shops waar gewinkeld kan worden en op de LINDA.vintage markt kunnen vintage pareltjes gescoord worden uit de kast van BN’ers en LINDA.-stylisten. Voor wie zin heeft in een kop koffie, probeer dan de speciale Linda de Mol cappuccino met, jawel, een foto van Linda herself in het melkschuim.

LINDA.festival vindt plaats op zaterdag 29 en zondag 30 september 2018 van 11.00 tot 19.30 uur. Ook dit jaar is de locatie het Hembrugterrein in Zaandam. Kaarten zijn te koop via: www.lindafestival.nl. Een festivalkaart kost €20,-. Voor een aantal fijne extra’s en hysterische workshops, kan een ‘ticket plus’ kaart geboekt worden. Er wordt een klein aantal plekken voor alle ‘ticket plus’ activiteiten gereserveerd om nog op de dag zelf te kopen. Er komt regelmatig nieuw aanbod bij, te bekijken op www.lindafestival.nl.