ZAANDAM - Het programma van het Zaantheater staat ook in de maand september vol met interessante optredens. Hier staan ze op een rijtje.

Vrijdag 14 september - 20.15 uur - Albert Heijnzaal

Driving Miss Daisy (try-out)

Anne Wil Blankers, Edwin Jonker e.a.

Regie : Agaath Witteman

Vertaling: Teunkie van der Sluijs

Kaarten: vanaf € 11,25 (plus € 3,50 voor drankje & garderobe)

‘Driving Miss Daisy’ is het hartverwarmende verhaal van de vriendschap tussen de oudere weduwe Miss Daisy en haar chauffeur. Het speelt zich af in de zuidelijke staten van Amerika, waar in de jaren ’50 en ‘60 een heftige strijd woedde voor gelijke rechten. Tijdens de autoritten worden hun verschillen geleidelijk minder voelbaar en ontstaat er tussen de koppige dame en haar chauffeur een bijzondere vriendschap. Wat ze delen blijkt uiteindelijk belangrijker te zijn dan huidskleur of achtergrond.

  • Prijswinnend stuk voor het eerst in Nederland te zien
  • De allereerste try-out is vanavond in het Zaantheater

Zondag 16 september – 13.00 uur – Forbo Flooringzaal

Stichting Indian Light (stadsprogrammering)

India Day Holland 10e editie

Kaarten: € 15,00 (incl. hapje en non-alcoholisch drankje)

Zie, hoor en proef India! Tijdens India Day Holland wordt het Zaantheater ondergedompeld in Indiase sferen. Kom binnen en laat u verrassen door prachtige optredens, proef Indiase Chai en heerlijke Indiase culinaire specialiteiten en laat henna zetten. Stichting Indian Light heeft als doel de kennis van de rijke Indiase cultuur in Nederland te stimuleren. De opbrengst van deze middag gaat naar het project 'Co-operative Farming with Villagers on their own Land’. Het thema van deze 10e editie is Unity in Diversity

Vrijdag 21 september – 20.15 uur - Albert Heijnzaal

Sanne Wallis de Vries - GUT (reprise)

Kaarten vanaf € 10,00 (plus € 3,50 voor drankje & garderobe)

In ‘GUT’ vraagt Sanne zich af hoe te leven en waartoe. Gelukkig is ze inmiddels op een leeftijd dat er weinig ruimte is voor twijfel en des te meer voor tips. Met name om uit te delen. Plus: de voordelen van de maand februari, een tamme affaire, het fenomeen trapliften en een waarschijnlijk gloedvol betoog over kind en straf. Wat tevens voorbij komt: het mysterie man (dat almaar groter wordt) en hoe je onderbuikgevoelens naar de juiste uitgang te sturen. Ze heeft er #zinin! Bent u erbij? Gut.

  • In 2017 uitverkocht, nu in de grote zaal
  • “Een van de beste voorstellingen van het seizoen”- NRC