ZAANDAM - In het nieuwe theaterseizoen pakt het Zaantheater flink uit met publiekslievelingen. De grootste namen uit theaterland komen naar het Zaandam, waaronder Youp van ’t Hek, Lennette van Dongen en Igone de Jong. Deze week werd bekend dat Paul de Leeuw ook op de planken van het Zaantheater zal staan. Zijn gloednieuwe voorstelling ‘60? We zien wel...’ is nieuw bijgeboekt.

“Dit seizoen komen er extra veel publiekslievelingen naar het Zaantheater,” vertelt programmeur Kim Muller enthousiast. “Na twee lange jaren van niet kunnen spelen staan nu heel veel artiesten te popelen om weer te spelen.” Publiekslievelingen waar het Zaanse publiek zich op kan verheugen zijn onder andere Youp van ’t Hek, Jan Smit, Herman van Veen, Igone de Jongh, Bert Visscher, Lenette van Dongen, Tania Kross, Pieter Derks en nu ook Paul de Leeuw.

Paul de Leeuw
De kaartverkoop voor het nieuwe seizoen is twee weken geleden van start gegaan. Een aantal publiekslievelingen waren direct uitverkocht, bij veel andere voorstellingen gaat de kaartverkoop hard. De voorstelling van Paul de Leeuw werd deze week bijgeboekt. Paul de Leeuw is afgelopen maart 60 jaar geworden en dat viert hij nu met zijn publiek. In de voorstelling '60? We zien wel...' blikt hij terug op zijn leven, zijn carrière en de liefde. Snelle improvisaties, plat vermaak en oprechte ontroering. Paul de Leeuw is terug in het theater waar hij totaal zichzelf is en volgens velen op zijn best.

Youp van ’t Hek
Een andere voorstelling waar Kim Muller zich op verheugt is die van publiekslieveling Youp van ’t Hek. Kim: “Youp van ’t Hek houdt zijn afscheidstournee en speelt zijn laatste voorstelling maar liefst vier keer bij ons.” Youp van ’t Hek gaat na een carrière van vijftig jaar stoppen als cabaretier. Met ‘De laatste ronde’ reist hij nog één keer langs alle theaters waar hij de afgelopen vijftig jaar met zoveel plezier heeft gespeeld. Voor deze voorstellingen zijn nog maar enkele kaarten beschikbaar.

Igone de Jongh

Ook bijzonder is dat Igone de Jongh opnieuw in het Zaantheater zal staan. Na 24 jaar ster-danseres te zijn geweest bij het Nationaal Ballet, maakt Igone nu haar tweede eigen voorstelling ‘Zin in Liefde’. Zij wordt bijgestaan door talentvolle dansers en samen creëren zij een spannende en gedurfde mix van klassiek ballet en moderne theaterdans.

Benieuwd welke publiekslievelingen er nog meer in het Zaantheater staan? Ga naar www.zaantheater.nl voor meer info en het bestellen van kaarten.