ZAANDAM - Voor theaterliefhebbers die alleengaand zijn, maar geen zin hebben om alleen naar voorstellingen te gaan heeft het Zaantheater dé oplossing; Samen Uit. Op 16 april zit gastvrouw Ria Kee klaar met koffie en thee bij de voorstelling ‘Harrie neemt de benen’ met Jon van Eerd. Zij nodigt iedereen uit om gezellig ‘samen alleen’ naar het theater te komen.

‘Ik kan bijna niet wachten,’ zegt gastvrouw Ria Kee, ‘Ik heb er zoveel zin in.’ Door de beperkende maatregelen voor theaters de afgelopen twee jaar is het alweer een tijd geleden dat de laatste Samen Uit werd georganiseerd. Op 16 april is het weer zover. Vanaf een uur voor aanvang van de voorstelling zit Ria klaar in de foyer met koffie en iets lekkers. ‘Ik ben er niet alleen voor mensen die alleen zijn, je kan je ook bij mij komen zitten als bijvoorbeeld je man niet van theater houdt.

Iedereen die een kaartje heeft voor ‘Harrie neemt de benen’ en alleen naar de voorstelling komt, kan zich bij Ria aansluiten. Volgens Ria is de komedie echt een aanrader: “Ik ben naar bijna alle voorstellingen van Jon van Eerd geweest. Hij is hilarisch. Voor even kun je alles vergeten en alleen maar genieten.”

Drempel

Na de voorstelling ontmoeten Ria en haar gasten elkaar opnieuw. “Je kan dan naar huis gaan om aan een stoel te vertellen hoe de voorstelling was, maar het is leuker om samen na te praten.” En volgens Ria kan het niet anders dan dat iedereen na de voorstelling van Van Eerd ontspannen en vrolijk is. Ze hoopt dan ook dat alleengaanden die twijfelen om te komen het toch doen. Ria: “Stap over die drempel want als je Samen Uit gaat ben je nooit alleen.”

Hoe werkt het?

Meedoen is simpel. Koop een kaartje voor de voorstelling ‘Harrie neemt de benen’ en haak bij Ria aan die vanaf een uur voor aanvang aan een tafeltje in de foyer op haar gasten wacht.

Voorstelling: Harrie neemt de benen – 20.00 uur
Samen Uit – vanaf 19.00 uur
Kaarten bestellen kan via www.zaantheater.nl