ZAANDAM - Op vrijdag 7 april zal schaker Hans Böhm bij Magnus een simultaanschaaktoernooi, een inleiding én een nabespreking verzorgen. Böhm werd bekend als schaker, schrijver/journalist en presentator.

De wereldschaakbond FIDE gaf hem de titel Internationaal Schaakmeester in 1975. Hij schreef vele losse columns en vaste rubrieken en publiceerde meer dan twintig boeken, over schaken en andere onderwerpen.
Bohm zal vanaf 18.45 tegen maarliefst tien personen tegelijk schaken in de centrale hal van het filmtheater. Aanmelding voor dit toernooi geschiedt door zich mét schaakbord en stukken vanaf 18.00 te melden bij de medewerker van het filmtheater bij statafel in de hal. De eerste tien aanmelders mogen deelnemen aan het toernooitje dat om 18.45 begint en zal duren tot 19.45. De winnaar krijgt z’n drankjes die avond, een gesigneerd boek van Böhm en een vijfrittenkaart van het filmtheater cadeau én mag gratis naar de filmvertoning Magnus, na het toernooi.

Magnus

Magnus Carlsen wordt ook wel de wonderkind van het schaken genoemd. Dat zijn geen loze woorden: op zijn dertiende bracht hij tijdens een wedstrijd niemand minder dan Kasparov flink in de problemen. De jonge Noor was al snel een superster in de schaakwereld en maakte het edele spel razend populair onder zijn jeugdige landgenoten. Hij schopte het zelfs tot model in een campagne van G-Star. In de meeslepende documentaire Magnus volgen we zijn leven van wonderkind tot jonge schaakkampioen, geïllustreerd door vele archiefbeelden van belangrijke wedstrijden en privéopnamen van zijn ouders.

Een film van Benjamin Ree | Noorwegen, 2016, 82 minuten

Met Magnus Carlsen, Garry Kasparov, Viswanathan Anand