ZAANDAM - Op vrijdag 12 en zaterdag 13 januari zijn de selecties van het Prinses Christina Concours bij FluXus in Zaandam. De finale van Regio West 2, waaronder Zaanstad valt, is op zondag 14 januari in de Philharmonie in Haarlem.

De afgelopen maanden hebben honderden jonge muzikanten (12 t/m 19 jaar) uit het hele land zich ingeschreven voor het Prinses Christina Concours klassiek. Het concours is bedoeld voor alle jongeren die zich bezighouden met klassieke muziek. Op deze manier worden jongeren aangemoedigd om door te gaan met muziek maken. Iedereen mag meedoen en uiteraard doen er ook veel muziekcursisten van FluXus mee.

Verkadezaal

Het publiek is nu welkom om het aanstormend muziektalent te bewonderen tijdens deze selecties. Een professionele jury bepaalt wie door mag naar de finale. De selecties worden op beide dagen gehouden in de Verkadezaal van FluXus, Westzijde 148 in Zaandam. Let op: op vrijdag start het concours om 18.00 uur en op zaterdag om 9.30 uur. Toegang is gratis.

Meer informatie is te vinden op www.fluxus.nl en op www.christinaconcours.nl. Op 7 april is het eerstvolgende concours bij FluXus: het Jan Pasveer Concours voor solisten.