AMSTERDAM - In de loop van de geschiedenis hebben weinig vrouwen meer inkt doen vloeien dan Medea. Simon Stone mengt in zijn versie de tragedie van Euripides met het waargebeurde verhaal van een Amerikaanse vrouw die in de jaren negentig haar kinderen ombrengt. Een rauw, enerverend, maar ook duister-humoristisch stuk. Marieke Heebink won de Theo d'Or 2015 voor haar rol. De voorstelling is voor het vierde opeenvolgende seizoen te zien.

In 2015 werd Medea geselecteerd voor het Nederlands Theater Festival. 'De hippe Australische regisseur Simon Stone was te gast bij Toneelgroep Amsterdam en dat leidde tot een super actuele, ontroerende Medea met Marieke Heebink in de titelrol, die hier kan laten zien wat ze allemaal in huis heeft en de sterren van de hemel speelt.' aldus de Nederlandse Toneeljury.

Medea is in Stones versie Anna geworden, een succesvolle arts die na een gedwongen internering haar leven weer op de rails probeert te krijgen. Maar haar ex heeft andere plannen dan zijzelf. Anna dreigt alles te verliezen. Niet alleen haar baan, maar ook haar kinderen. In het nauw gedreven ziet zij maar één uitweg.

In de maand augustus zijn alle voorstellingen van Toneelgroep Amsterdam in de Stadsschouwburg Amsterdam voorzien van Engelse boventitels.