ZAANDAM - Op dinsdagmiddag 22 maart om 14.00 uur staan schrijver Thomas Verbogt en singer-songwriter Beatrice van der Poel in het Zaantheater met ‘Montere Weemoed II’. Een hartverwarmende collage van prachtige weemoedige liedjes en komische verhalen. De voorstelling is onderdeel van ‘Theater op de Dinsdagmiddag.’ Deze middagen worden geprogrammeerd door een bijzonder team theaterliefhebbers van zestigplus. Een van de programmeurs is Ineke Puls.

“Schrijver Thomas Verbogt praat met zoveel humor over alledaagse waanzin en melancholische gebeurtenissen dat je er vreselijk om moet lachen. Singer-songwriter Beatrice van der Poel zingt vervolgens een zelfgeschreven lied dat betrekking heeft op het zojuist vertelde verhaal. Het is een voorstelling met veel lichtpuntjes,” vertelt Ineke Puls enthousiast.

Thomas Verbogt is bekend van zijn romans, toneelstukken, columns en verhalenbundels. Zijn laatste roman heet ‘Als je de stilte ziet’(2020). Beatrice van der Poel is Nederlandstalig singer-songwriter en maakte diverse theaterprogramma’s en albums. Samen maakten ze in 2010 een luisterboek ‘Het Toeval dat Geluk heet’. En daarna de voorstelling ‘Montere Weemoed I’. “In december 2018 stond die voorstelling in het Zaantheater. Dat was geweldig vandaar dat we ‘Montere Weemoed II’ ook direct hebben geboekt,” vertelt Ineke Puls.

‘Theater op de dinsdagmiddag’ werd bijna tien jaar geleden voor het eerst georganiseerd met het idee dat het juist voor ouderen erg leuk is om ’s middags naar het theater te gaan. Ineke Puls was al een fervent theaterbezoeker en is na haar pensioen in 2014 lid geworden van het programmeringsteam. “Ik vind niks leuker dan het publiek een mooie middag te bezorgen. ‘Montere Weemoed II’ is echt een aanrader. Het samenspel tussen Beatrice en Thomas is zo mooi. Soms barsten ze samen spontaan op het podium in lachen uit. Met deze voorstelling heb je een heerlijk ontspannen middag voor de boeg.”

‘Montere Weemoed II’ speelt op dinsdagmiddag 22 maart om 14.00 uur in het Zaantheater. Voor kaarten en info; kijk op www.Zaantheater.nl

Theater op de Dinsdagmiddag:
Dinsdag 12 april O’ Dreams - The Irish Times
Dinsdag 26 april Toneelgroep Het Volk – De Bezoeking
Dinsdag 24 mei King Lear - Fred Delfgaauw en Ida van Dril