PURMEREND - Na ruim achttien jaar geen optredens zijn The Pilgrims sinds een ruim jaar weer aan het toeren. De band van leadzanger Reniet Vrieze die zijn succesperiode kende in de jaren '90 toen men op alle grote festivals en poppodia stond heeft in het afgelopen jaar al succesvolle concerten gegeven in o.a. Zaandam, Rotterdam, Bloemendaal en Alkmaar. Op vrijdag 26 oktober komt de band naar het Purmerendse poppodium P3.

Wie The Pilgrims zegt komt automatisch bij Reniet Vrieze uit. De charismatische zanger stond in de jaren '90 bekend als een van de beste stemmen van Nederland. Velen zullen de hits "White Men", "Can't Resist", "Heaven" en "Naked Man" nog herinneren of de altijd sterke optredens van de band. Begin dit jaar kwam The Pilgrims uit met een nieuw album "PunkSoulRock'n Roll" waar op ook enkele oude tracks staan die of in een nieuw jasje zijn gestoken of live ten gehore werden gebracht.

Vrieze, die zich na het uiteenvallen van de band in 1999 voornamelijk in zijn Studio Raw te Zaandijk heeft bezig gehouden met opnames en talentenbegeleiding, kreeg vorig jaar weer de kriebels om het podium weer op te gaan. "Vooral ingegeven door mijn dochters, en met plezier als drijfveer", vertelde de zanger toen. "Zij hadden mij nog nooit zien optreden dus gaat papa nog maar eens zijn kunstje doen". En dat kunstje verstaat hij nog goed zo bleek uit het optreden dat wij in Alkmaar zagen en waar bleek dat zijn stem in de loop der jaren zeker niet minder is geworden. Met de prima muzikanten die hij om zich heen verzameld heeft werd het een weergaloos optreden voor een enthousiaste menigte.

The Pilgrims treden bewust zeker niet wekelijks op dus wie een concert kan bezoeken mag van geluk spreken. Na het concert in juni in Alkmaar volgde nog een optreden in het Countdown Café te Amsterdam en deed men in september het Brabantse Oss aan. Daar komt nu dus Purmerend bij. Het voorprogramma wordt verzorgd door Carrasco.

Kijk hier voor meer info en ticketverkoop.