ZAANDAM - Vorig jaar stonden de drie snarenvirtuozen van het Rosenberg Trio in een uitverkochte Flux! Dit jaar zijn ze weer terug op vrijdag 22 februari bij Flux op locatie in het Zaantheater.

Stochelo Rosenberg, Nous'che Rosenberg en Nonnie Rosenberg zijn kind aan huis op alle grote jazzfestivals en waren onder meer voorprogramma bij Luciano Pavarotti. Nu komen ze terug met een uitgebreide tournee, geïnspireerd door hun muzikale held Django Reinhardt.

In de afgelopen jaren speelden ze over de hele wereld, van het Concertgebouw in Amsterdam tot The Carnegie Hall in New York. Eerder hebben ze in het voorprogramma gestaan van Shirley Bassey, Randy Crawford, en Luciano Pavarotti.

Ondanks alle roem en prijzen (waaronder de Edison en Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw) bleven ze zichzelf, vergroeid met hun instrument. "De gitaar is een deel van mijn leven, ik zou niet zonder kunnen.", aldus Stochelo.Voor Stochelo is er naast de erkenning nog een droom uitgekomen: "Een jongensdroom! Ik speel op een Selmer-gitaar, in 1940 in Frankrijk gebouwd. Het verhaal gaat dat Django er nog op gespeeld heeft".

Kijk hier voor de online ticketverkoop.