ZAANDAM - De Familie van Nielie breekt de tent af is de nieuwe winterse maar warme familievoorstelling van Theatergroep Kwatta en Oorkaan. Over een kersverse familie die sinds kort met elkaar onder één dak woont en waar niets is wat het lijkt. Met live muziek en heel veel liedjes. Op 23 februari is de Familie van Nielie om 19:00 te zien in het Zaantheater in Zaandam.

Het is winter, iedereen heeft het koud, Jonathan is jarig en dan… gebeurt er iets waardoor de zon gaat schijnen en de Familie van Nielie zich plotseling in het hartje van de zomer bevindt. Maar de Familie van Nielie is niet alleen. Ziet Jonathan dubbel, of zijn dat echt twee meisjes die sprekend op elkaar lijken? En wat komt daar met stramme passen aangebliepbliep-bliept? Waarom krijgt oma Wil steeds geheimzinnige telefoontjes? Als een groot gevaar dreigt, lijkt Jonathan de enige die de familie kan redden. Maar waar is hij gebleven? Bij de Familie van Nielie weet je het maar nooit.

Simon van der Geest, tweemaal Gouden Griffelwinnaar, schreef de tekst voor de voorstelling. Van der Geest en regisseur Josee Hussaarts werkten eerder samen voor de voorstelling Dissus, naar het gelijknamige boek van Simon van der Geest. Deze grote zaalvoorstelling werd bekroond met de Zilveren Krekel.

Oorkaan is verantwoordelijk voor het muzikale aandeel. Zij nodigde componist Steven Kamperman uit, stelde het muziekensemble samen en verzorgde de muzikale dramaturgie. Kwatta en Oorkaan integreren in deze muziektheatervoorstelling theater en muziek op unieke wijze.

De Familie van Nielie is een muziektheatervoorstelling voor de hele familie, vanaf 6 jaar. De Familie van Nielie breekt de tent af maakt kans op de Zapp Theaterprijs en toert tot en met 23 februari 2019 door Nederland. Meer info www.familievannielie.nl