ZAANDAM - Is het leven nu makkelijk of moeilijk? Is het leven nu mooi of lelijk? Dat is wat Tineke Schouten zich in haar vijfentwintigste jubileumshow ‘Dubbel’ afvraagt. Veertig jaar zit Tineke Schouten in het vak. Dat wilde ze net gaan vieren toen de pandemie uitbrak. Gelukkig kan ze nu het theater weer in. Op zaterdag 2 april staat ze in het Zaantheater met haar nieuwe show ‘Dubbel’.

“Ik heb het publiek echt zo gemist! De volle zalen, het samen kunnen lachen en ook het leven met elkaar een beetje kunnen relativeren,” zegt Tineke Schouten enthousiast. “Ik hoor mensen weleens verbaasd zijn als ik ze zeg dat het altijd leuk blijft, ook na ruim honderd optredens. De typetjes, de grappen, de liedjes, het contact met het publiek, mijn collega’s, onderweg zijn, ik geniet er echt ontzettend van. Want ook al speel je avond na avond dezelfde show, het is toch altijd een andere ervaring. Dubbel hè?”

‘Dubbel,’ zo heet ook haar nieuwe show die gaat over alle tegenstellingen in het leven. Een show waarin Tineke Schouten haar publiek zoals altijd laat lachen om verschillende types met herkenbare tekortkomingen. Zowel spiksplinternieuwe types als bekende types als Beppie Lachebek komen voorbij. En natuurlijk ontbreken de mooie en gevoelige liedjes niet.

Tineke Schouten hoopt haar publiek met deze show iets mee te geven. “Iedereen komt natuurlijk om een avondje te lachen. Tegelijkertijd geloof ik erin dat als je dingen van meerdere kanten kunt bekijken je er dubbel zoveel waarde en dubbel zoveel waardering in kunt vinden. Niet alles is zwart/wit.”

Nadat ze zolang niet heeft kunnen optreden kijkt Tineke Schouten extra uit naar deze show. “We gaan er nu een dubbel zo groot feest van maken met elkaar. Met extra veel visuele effecten en alles extra kleurrijk. We zijn er met z’n allen echt aan toe.” Ook Beppie Lachebek maakt er een feestje van en neemt nog een dubbele wodka, lacht luidruchtig en ligt ongegeneerd dubbel. Vanavond is het leven mooi. Heb je zin om naar de ‘Dubbel’ toe gaan? Op zaterdag 2 april om 20.00 uur speelt Tineke Schouten haar jubileumshow in het Zaantheater. Kaarten kun je bestellen op www.zaantheater.nl.