ZAANDAM - Om de bezoeker in het nieuwe theaterseizoen te helpen bij het kiezen uit het grote aanbod van voorstellingen, heeft het Zaantheater verschillende programmaroutes uitgestippeld die te vinden zijn in de theatergids en op de website. Eén daarvan is ‘Avondje uit’. Volg deze route en vind voorstellingen die je een extra feestelijk gevoel geven en garant staan voor een écht avondje uit, zoals de spetterende musical ‘The Prom’ of de feestelijke show van Släpstick.


Heb je ook zo’n zin om weer lekker uit te gaan? Om samen met vrienden en familie iets te beleven en mooie herinneringen te maken met elkaar? Het Zaantheater heeft in het nieuwe seizoen een aantal geweldige voorstellingen op het programma staan om een onvergetelijke avond te beleven.

Netflix-hit ‘The Prom’

“Het meest spetterende avondje uit wordt natuurlijk de musical ‘The Prom’, een grootse glitter & glamourmusical. Met Pia Douwes en Joke de Kruyf in de hoofdrollen, op 6, 7 en 8 januari,” vertelt programmeur Kim Muller. “Deze musical is een hit op Netflix en gaat over drie musicalsterren die het bal op een middelbare school op z’n kop gaan zetten. Het ultieme musicalfeest voor jong en oud.”

Laat je betoveren door MOMIX

“Ik ben trots dat het internationaal geroemde gezelschap MOMIX, uit Amerika, op 15 november weer naar het Zaantheater komt voor een fantastische avond uit,” gaat Kim enthousiast verder. “Dit acrobatische danstheatergezelschap komt dit keer met de betoverende voorstelling ‘Alice’, geïnspireerd op Alice in Wonderland”. MOMIX staat internationaal bekend om de presentatie van werk van uitzonderlijke inventiviteit en fysieke schoonheid. Met kleurrijke kostuums die ware kunststukjes zijn veranderen de dansers in één beweging in een rups, een speelkaart of een bloem.

Theater voor de sportliefhebbers

Ook sportliefhebbers kunnen hun hart ophalen. Bijvoorbeeld bij de voetbalvoorstelling ‘ De Onwaarschijnlijke Elf, Editie WK 2022’ op 16 november. Muzikanten, schrijvers en journalisten maken met elkaar een avond vol verhalen, video’s, muziek, sportieve gasten en een quiz als allerleukste voorbeschouwing op het WK voetbal dat begint op 21 november. Ook Formule 1-fans kunnen in het theater terecht. De nieuwe Formule 1 Show van Olav Mol & Jack Plooij staat op 6 oktober in Zaandam en de mannen nemen een heuse racewagen mee het toneel op.

5-sterren recensie voor Släpstick

Al eens van de groep Släpstick gehoord? Een avondje Släpstick staat garant voor geweldige muziek, humor, spektakel, melancholie, variété, zang en dans. Hun nieuwste show ‘The Roaring Twenties’ kreeg lovende kritieken, waaronder een 5-sterren recensie van het NRC. Een feestelijke voorstelling die de gloriedagen van de slapstick laat herleven. Dit wil je niet missen op 14 oktober!

Meer tips voor het leukste Avondje uit bekijken? Ga op www.zaantheater.nl naar de programmaroute ‘Avondje uit’ en laat je verrassen!