ZAANDAM - Voetbalkenner en -journalist Tom Egbers geeft voor aanvang van de voorstelling ‘FIFA Blatter, de val van de voetbalkeizer’ een gratis toegankelijke inleiding. 

Deze “mooie, verrassende voorstelling die veel publiek verdient” (NHD) is op dinsdag 28 februari om 20.15 uur in het Zaantheater te zien. De inleiding begint om 19.15 uur.

‘FIFA Blatter, de val van de voetbalkeizer’ is een spectaculaire theatrale reconstructie van de ongekende corruptieschandalen rond de wereldvoetbalorganisatie FIFA. Jarenlang regeerde Sepp Blatter er met ijzeren hand. Wie is deze man en wat drijft hem? Tijdens deze voorstelling krijgt u een ultiem kijkje achter de schermen. Hotellobby’s, vergaderzaaltjes, achterkamertjes en skyboxen openen zich, terwijl u steeds dieper in de krochten van de ziel van Blatter en zijn trawanten kruipt. Nog één keer krijgt hij het podium om zichzelf voor eens en altijd van alle blaam te zuiveren. FIFA Blatter!

Schrijver en regisseur Tom de Ket, onder andere bekend van theaterhits ‘De Verleiders’ en ‘Het Pauperparadijs’, heeft een hilarisch en bijzonder confronterend hedendaags koningsdrama geschreven. Paul R. Kooij speelt Blatter, Cees Geel, Peter Drost, Mohammed Azaay en Lotje van Lunteren spelen verschillende rollen.

Inleiding door Tom Egbers

Tom Egbers gaat tijdens de inleiding in op de ontstaansgeschiedenis van de productie en vertelt waarom deze voorstelling over meer gaat dan alleen voetbal. U krijgt achtergrondinformatie over de acteurs en de personages in de voorstelling. Natuurlijk kunt u ook vragen stellen.

Kijk voor informatie op: https://www.zaantheater.nl/tom-egbers-geeft-gratis-inleiding-fifa-blatter/