AMSTERDAM - Tijd voor Tulpen: van 1 april tot en met 14 mei 2017 viert Amsterdam voor de derde keer het Tulp Festival. Een lint van tienduizenden tulpen siert de entree naar de stad vanaf het Centraal Station, Damrak, Dam en Rokin.

Tulpen komt u overal in de stad tegen: van Noord tot Zuid en van Oost tot West. Er is een gids met routekaarten die u langs de meer dan 60 tulpen-locaties leidt.

Straten en pleinen, parken en perken

In totaal zijn er in Amsterdam tussen april en mei zo’n 500.000 tulpen te bewonderen. Honderden soorten in alle kleuren sieren straten en pleinen en verlevendigen perken en parken. Hotels en musea stellen hun speciaal ontworpen tulpentuinen open voor bezoekers.

Terug met die tulp

Initiatiefnemer van het Tulp Festival is tuinontwerper Saskia Albrecht. Zij ging naar het befaamde tulpenfestival in Istanbul - Amsterdam plant daar jaarlijks 14 miljoen tulpenbollen - en dacht: waarom niet ook dit in Amsterdam? Het is haar ambitie de tulp weer in het Amsterdamse straatbeeld terug te brengen.

Amsterdam kan uw tulp goed gebruiken!

Voor de Amsterdammer een tulp betekent ook ván iedere Amsterdammer een tulp. Steeds meer organisaties, instellingen en bedrijven doneren een tulpenbol en doen mee aan het planten van tulpen in het najaar. Stadsdeel, scholier, bedrijf of organisatie? Doe ook mee aan de actie ‘Ik plant een tulpenbol voor jou en mij’. Doneer een bedrag voor het planten van tulpenbollen in de stad. Het doel: 850.000 inwoners = 850.000 tulpen in Amsterdam.

Meer weten

De gids is verkrijgbaar bij deelnemende organisaties. Zie www.tulpfestival.com voor een lijst van deelnemers en meer informatie over het festival en doneren.