ZAANDAM - Op zaterdag 17 december a.s. om 20.00 uur speelt het Vlaamse ensemble Revue Blanche in de Vermaning in Zaandam. Op het programma staat MISIA, de muzikale spin-off van een radioprogramma dat het ensemble maakte over het leven van Misia Sert (1872-1950).

Zij was de 'koningin van de Parijse salons', maar ook van gebroken dromen en woelige liefdes. Haar leven vol glorie en tragiek inspireerde talloze kunstenaars, van Proust en Renoir tot Diaghilev en Coco Chanel. Aan het begin van de 20ste eeuw was de Belgisch-Poolse Misia een spilfiguur in de Franse muziekwereld. Vandaag zijn velen haar buitengewone verhaal vergeten.

De expeditie door Misia's leven, liefdes en andere lotgevallen leverde een schat aan onbekend maar interessant repertoire op waarvan een selectie tot een muzikaal eerbetoon werd gesmeed. U hoort liederen en instrumentale stukken van Ravel, Satie, Duparc, Casella en anderen. Van dit programma werd in het najaar 2021 een CD uitgebracht bij Antarctica Records. Fleur Blanche wordt gevormd door

Lore Binon sopraan,

Caroline Peeters fluit,

Kris Hellemans altviool,

Anouk Sturtewagen harp


Za. 17 december 20.00 uur, Vermaning Zaandam: Revue Blanche met MISIA

Meer info en reserveren op www.nieuwehuysconcerten.nl