ZAANDAM - Op zaterdag 28 en zondag 29 januari is het Nationaal Theaterweekend in het Zaantheater. Voor een klein prijsje van €7,50 tot €10,- per kaartje kunnen bezoekers al het moois ontdekken dat theater te bieden heeft. Door mee te doen aan dit weekend hoopt het Zaantheater om theater toegankelijk te maken voor zoveel mogelijk mensen. Er is voor ieder wat wils; een spectaculaire dansshow, een Comedynight en twee jeugdvoorstellingen.


Comedy op zaterdag
Geheel volgens traditie is er op de zaterdagavond van het Nationaal Theaterweekend een Comedynight met maar liefst vijf talentvolle cabaretiers en stand-up comedians. Kim Schuddeboom, Fuad Hassen, Valentina Tóth, Luan Buleshkaj en de MC van de avond is cabaretier Thijs Kemperink. Na de voorstelling kan je in de foyer dansen op de beats van een DJ, een biertje halen bij de Hoopbar en natuurlijk zijn er bitterballen. De Comedynight is zo populair dat het hard ging met de kaarten en deze is uitverkocht. Maar niet getreurd een ander groot talent die deze dag met haar dansgezelschap Oxygen op de planken staat, is de jonge choreograaf Jennifer Romen uit Maastricht.

Staande ovatie van Jennifer Lopez voor Oxygen
Jennifer maakte de afgelopen jaren naam door met haar dansgezelschap Oxygen mee te doen aan nationale en internationale dancebattles op televisie. Ze won onder andere 'Dance as One' op SBS6 en kreeg in 2020 een staande ovatie van Jennifer Lopez in NBC's 'World of Dance' in de Verenigde Staten. Jennifer Lopez zei over haar optreden: "Ik kon wel huilen omdat het zo mooi was, het was perfectie!" 'Delusion' is de eerste theatertour van Jennifer Romen en tijdens het Nationaal Theaterweekend op zaterdag te zien in het Zaantheater.

Kom met de hele familie op zondag naar het theater
Op zondag kunnen jonge bezoekers kennis maken met theater en zijn er maar liefst twee jeugdvoorstellingen te zien. Bezoek met de hele familie voor een klein prijsje 'Wachten op kado' van TG Graasland of de razend populaire voorstelling 'De Waanzinnige Boomhut van 52 verdiepingen'. Op zondag is er voor kinderen van alles te beleven in de foyer, zo kan er gedanst worden bij een kinderdisco en is er een snoepkraam.

Meer informatie en kaarten
Het Nationaal Theaterweekend 2023 is op zaterdag 28 en zondag 29 januari. Kijk voor aanvangstijden en kaarten op www.zaantheater.nl. Wees er snel bij want sommige voorstellingen zijn al bijna uitverkocht!