VELSEN - Nu de winterse kou ons land weer verlaten heeft en de temperatuur langzaam in de dubbele cijfers komt, steken de voorjaarsbloeiers op Beeckestijn hun kopjes boven de grond. Beeckestijn is het walhalla van voorjaarsbloemen.

Je komt er ongelooflijk veel verschillende soorten tegen. Kom genieten van het voorjaar op Beeckestijn!

Op zaterdag 17 en zondag 18 maart nemen we je mee op een voorjaarswandeling over de buitenplaats. We vertellen je alles over stinsenplanten. Dit zijn sierplanten die rond de tweede helft van de 19e eeuw op landgoederen, buitenplaatsen, states en herenboerderijen werden aangeplant. Het woord stinsenplant komt van het Friese woord stins, dat stenen huis betekent. Dit waren de woningen van adellijke of welgestelde heren, die vaak landgoederen bezaten. Om met hun landgoed te pronken importeerden zij rijkbloeiende en sierlijke bol- en knolgewassen uit Middenen Zuid-Europa.

Handige zoekkaart Met de zoekkaart die je tijdens de wandeling meekrijgt, kun je de soorten die je onderweg ziet aanvinken. En om soorten te spotten die wat later in het voorjaar bloeien, kom je gewoon nog eens terug!

Wanneer: zaterdag 17 en zondag 18 maart 2018
Hoe laat: 14:00 uur tot 15:30 uur
Waar: buitenplaats Beeckestijn, Rijksweg 134, Velsen-Zuid
Kosten: volwassenen € 8 / € 5 (Natuurmonumenten ledenprijs) kinderen t/m 12 jaar € 7 / € 4 (Natuurmonumenten ledenprijs)
Reserveren kan via: www.natuurmonumenten.nl/natuurgebieden/landgoed-beeckestijn/agenda