OOSTZAAN - De Weer- en Sterrenkundige Kring Zaanstreek bestaat volgend jaar 50 jaar. Men wil dit niet ongemerkt voorbij laten gaan en komt dan ook met enkele bijzondere jubileumacties Op 9 maart zal Govert Schilling (bekend van DWDD en andere televisieprogramma's) een lezing houden met als titel "Terug naar de oerknal". Ook is er een jubileum lidmaatschap voor jongeren tot 18 jaar voor 1 euro. De vereniging beschikt nu ook over een verplaatsbare telescoop waardoor de leden waarnemingen kunnen doen op de meest geschikte plaatsen.

Hoe is het heelal ontstaan? Hoe moet je je de uitdijing van de kosmos voorstellen? Wat is gekromde ruimte? Wat was er vóór de oerknal? Waaruit bestaat donkere materie? Waarom is het heelal zoals het is? Wetenschapsjournalist Govert Schilling neemt je mee op een wervelende reis door de kosmologie. Zet je voorstellingsvermogen op scherp en de blik op oneindig! De lezing wordt gehouden in het Bartel Jacobsz Centrum in Oostzaan. Plaatsbespreking is verplicht in verband met het aantal zitplaatsen.

Aanmelden kan via e-mail jandejongwormer@kpnmail.nl. Jongeren tot 18 jaar wordt een speciaal juniorlidmaatschap aangeboden. Voor één euro is men in 2017 lid van de vereniging en kan dan alle acht lezingen bezoeken. Bovendien kan men in overleg gebruik maken van de 8" telescoop. Meld je op tijd aan om ook de lezing van Govert Schilling mee te maken.