ZAANDAM - Altijd al eens in typische jazzclub in New York willen bezoeken? Dan is dit je kans en je hoeft er helemaal niet voor naar de Big Apple! Vrijdag 29 juni treden namelijk de West End Big Band en de Jazzkidzz op in de Verkadezaal van FluXus in Zaandam. Zij toveren de Verkadezaal om tot een heuse jazzclub.

Voor de tweede keer wordt deze avond vol jong jazztalent uit de Zaanstreek georganiseerd. De leerlingen worden begeleid door de spetterende 18-koppige Amsterdamse West End Bigband o.l.v. de van oorsprong Zaanse trompettist Gerard Kleijn. Het eerste concert dat in juli 2017 georganiseerd werd, was spectaculair te noemen en resulteerde in een staande ovatie voor de jonge talenten.

Oude en nieuwe jazz-liedjes
Er zijn talentvolle zangeressen, saxofonisten, een bassiste, een gitarist en trompettisten te horen die de Verkadezaal deze avond opnieuw doen veranderen in een New Yorkse Jazzclub. Het repertoire is zeer divers met onder andere werk van The Beatles, Liza Minelli, Barbara Streisand, Miles Davis, Amy Winehouse en Herbie Hancock.

Het concert vindt plaats in de Verkadezaal van Fluxus aan de Weszijde 148 in Zaandam en duurt van 20.00 tot 21.30 uur. Voor de toegang betaal je een vrijwillige bijdrage, zoals dit in veel New Yorkse jazzclubs gebruikelijk is.

Meer informatie over de cursussen van Gerard Kleijn vind je op www.kopercollectief.nl en www.fluxus.nl . Meer info over de West End Big Band vind je op www.westendbigband.nl.