ZAANDAM - Altijd al eens in typische jazzclub in New York willen bezoeken? Dan is dit je kans en je hoeft er helemaal niet voor naar de Big Apple! Vrijdag 29 juni treden namelijk de West End Big Band en de Jazzkidzz op in de Verkadezaal van FluXus in Zaandam. Zij toveren de Verkadezaal om tot een heuse jazzclub.

Voor de derde keer wordt deze avond vol jong jazztalent uit de Zaanstreek georganiseerd. De leerlingen worden begeleid door de spetterende 18-koppige Amsterdamse West End Bigband o.l.v. de van oorsprong Zaanse trompettist Gerard Kleijn. De vorige twee edities waren spectaculair te noemen en resulteerde in een staande ovatie voor de jonge talenten.

Oude en nieuwe jazz-liedjes

Er zijn talentvolle zangeressen, saxofonisten, een gitarist en trompettisten te horen die de Verkadezaal deze avond opnieuw doen veranderen in een New Yorkse Jazzclub. Het repertoire is zeer divers met onder andere werk van The Beatles, Liza Minelli, Barbara Streisand, Miles Davis en Herbie Hancock. Voor de toegang betaal je een vrijwillige bijdrage, zoals dit in veel New Yorkse jazzclubs gebruikelijk is.