ZAANDAM - Willeke van Ammelrooy (79 jaar) staat nog één keer op de planken. Ze speelt Mrs. Boyle in Agatha Christie’s legendarische moordmysterie ‘The Mousetrap’. Deze spannende voorstelling met topcast is op donderdag 11 mei om 20.00 uur te zien in het Zaantheater.

De beroemde actrice speelde in talloze films en toneelstukken. Willeke won drie gouden kalveren en speelde een hoofdrol in Oscarwinnaar ‘Antonia’. Nu ze bijna tachtig jaar is, sluit ze haar toneelcarrière af met ‘The Mousetrap’. Van Ammelrooy geeft toe dat het lastiger is om lange teksten uit haar hoofd te leren nu ze wat ouder is. Gelukkig heeft ze zich in alle stilte kunnen voorbereiden op de rol in een oud strandhuisje in Wijk aan Zee, dat al 75 jaar in de familie is.

Klassieke thriller in een nieuw jasje
Agatha Christie’s ‘The Mousetrap’ is de langst lopende toneelvoorstelling ter wereld. Het stuk ging in 1952 in première en wordt nog steeds overal ter wereld opgevoerd. Het verhaal speelt zich af in hotel Monkswell Manor waar een aantal gasten vast zit door een grote sneeuwstorm. Eerder die dag is er vlakbij een moord gepleegd en er zijn vermoedens dat de moordenaar in het hotel is. Een brigadier van de politie gaat op onderzoek uit. Dan blijkt dat alle gasten een motief hebben voor de moord. Maar wie heeft het gedaan? Natuurlijk is het toneelstuk bewerkt naar deze tijd. Producent Rick Engelkes zegt hierover: “Het is een echte klassieke thriller in een nieuw jasje.”

Willeke speelt een kreng

De voorstelling speelde al even in 2021, maar toen moest de tour stoppen vanwege coronamaatregelen. Volgens Willeke is ze in de tussentijd tot een belangrijk inzicht over haar personage Mrs. Boyle gekomen. “Ik weet nu veel beter hoe de rol in elkaar zit. Ik speelde het te lief volgens de regisseur, nu wordt Mrs. Boyle een kreng. Heel leuk om te spelen.’’

Voor iedereen die Willeke nog een keer wil zien schitteren, ‘The Mousetrap’ is op donderdag 11 mei om 20.00 uur te zien in het Zaantheater. Voor meer info en kaarten, kijk op www.zaantheater.nl.