ZAANDAM - Op woensdag 8 september eom 12.30 uur een THIN AIR lunchconcertmuziek van componiste des Vaderlands Calliope Tsoupaki, geschreven voor het coronatijdperk, en improvisaties van Jan Willem van der Ham baritonsax, Mary Oliver altviool en Mirjam Overlach harp.

Mary Oliver is als violiste en altvioliste actief in hedendaagse gecomponeerde en improvisatie-muziek, zowel als soliste als in diverse ensembles, zoals ICP en Picatrix. Zij bracht werken in première van onder meer John Cage, Chaya Czernowin, Joëlle Léandre, George E. Lewis, Misha Mengelberg en Iannis Xenakis. Ze werkte samen met improviserende muzikanten en dansers zoals Mark Dresser, Katie Duck, Joëlle Léandre, Myra Melford, Alexander von Schlippenbach en Michael Schumacher.

https://www.doek.org/featured-artist-mary-oliver/

Miriam Overlach treedt op als soliste en kamermusicus, is oprichter van Ensemble Lumaka en Composing for Harp en houdt zich intensief bezig met hedendaagse muziek, muziektheater en performance. Sinds haar studietijd heeft Miriam zich bezig gehouden met improvisatie en trad op met o.a. Anthony Braxton en in producties van Corrie van Binsbergen.

https://www.miriamoverlach.com

JanWillem van der Ham is als saxofonist en fagottist actief in hedendaagse gecomponeerde en improvisatie-muziek, met ensembles als de David Kweksilber Bigband, Ives Ensemble en zijn eigen kwartet Mixing Memory and Desire.

https://janwillemvanderham.wixsite.com/janwillemvanderham