ZAANDAM - De in Zaandam opgegroeide cabaretière Marjolijn van Kooten leed jarenlang aan een zware angststoornis. In therapie ontdekte ze haar grootste passie: cabaret. Sindsdien treedt ze op met 'psychiatrisch cabaret' en haar voorstellingen worden ongelofelijk goed ontvangen. Op zaterdag 2 april staat ze in het Zaantheater met de voorstelling ‘Ongestoord’.

In Nederland heeft 43% van de volwassen bevolking ooit in zijn leven te maken gehad met een psychische ziekte zoals depressie, burn-out of paniekaanvallen. Dat is vier op de tien Nederlanders. Vandaar dat het door Marjolijn van Kooten zelf bedachte ‘psychiatrisch cabaret’ voor een groot publiek herkenbaar is. Tussen de lachbuien door voelt haar publiek zich getroost en verbonden door haar relativerende humor en ontroerende liedteksten over haar angsten.

Marjolijn van Kooten leed jarenlang aan psychische problemen. Met hulp van psychiater Bram Bakker nam ze de beslissing om een theateropleiding te volgen en won ze in 2010 meteen zilver bij het Amsterdams Kleinkunst Festival. Inmiddels is haar angst is onder controle. “Nu wil ik andere mensen met angstklachten laten zien dat er hoop is”, aldus Van Kooten. Ze schreef eerder al het boek Schijtluis over haar angsten en die van enkele bekende Nederlanders.

De voorstelling ‘Ongestoord’ is Marjolijn haar derde programma waarbij het taboe op angst en depressie doorbreken centraal staat. Inmiddels gaat het nu al een paar jaar zó goed met Marjolijn, dat het bijna eng wordt. Wat blijft er van je over als je geen paniekaanvallen meer hebt en geen patiënt meer bent? Wat is dan je identiteit? Ben je dan… eh…normaal? Wat is dat eigenlijk, normaal zijn? Van Kooten maakt denderende grappen en heeft opnieuw de lach aan haar kont hangen!

Deze avond is 100% anti-depressief. Je knapt er echt van op! Reserveer nu kaarten via www.zaantheater.nl.