ZAANDAM - Na een paar maanden niet te hebben opgetreden kijkt de Zaanse zangeres Daphne Groot er extra naar uit om met het theatergezelschap 'Andermans Veren Live' op zaterdag 12 februari in het Zaantheater te staan. Dit keer is het thema 'Andermans Veren Live Groeit Door'. Artiesten Kirsten Berkx, Daphne Groot, Matthias Valk en Johan Hoogeboom blazen nieuw leven in cabaretliedjes over opgroeien en ouder worden.


De Zaanse zangeres Daphne Groot is sinds twee jaar onderdeel van het gezelschap. "Het doel van Andermans Veren Live is naast een leuke avond verzorgen, ook het behoud van cultureel erfgoed. Er zijn zoveel mooie liedjes geschreven, die je zelden nog hoort. We stoffen liedjes af. Maar we brengen ook moderner werk, zoals bijvoorbeeld een lied van Yentl en de Boer." Zelf groeide Daphne Groot op in de Zaanstreek bij ouders die haar adopteerde. "Als kleine baby maakte ik de enorme stap van Bogota in Colombia naar Westzaan. Ik ben echt zo Zaans als maar kan. Ik ben nuchter en heb het hart op mijn tong."

De formule van het theaterprogramma is gebaseerd op het radioprogramma 'Andermans Veren' van cabaretkenner Kick van der Veer, waarin iedere week Nederlandstalig cabaret en kleinkunst van vroeger en van nu te horen is op Radio 5. Het radioprogramma bestaat sinds 1992. 'Andermans veren Live' heeft er inmiddels ook een tienjarig jubileum opzitten. Vandaar dat dit keer het thema van de voorstelling is 'Andermans Veren Live Groeit door'. De avond gaat over steeds een beetje ouder worden. En daar zijn natuurlijk heel veel liedjes over gemaakt.

Daphne is blij dat ze eindelijk weer op kan treden, maar hoopt wel dat de anderhalve meter snel wordt opgeheven zodat het voor iedereen weer rendabel is om te spelen. Ze kijkt uit naar het optreden in het Zaantheater. "Daar liggen zoveel herinneringen. Mijn diploma van de middelbare school kreeg ik er uitgereikt. En ik heb er opgetreden terwijl ik zwanger was. We gaan er een mooie avond van maken."

Heeft u zin in een bijzondere cabaretavond? 'Andermans Veren Live Groeit door' staat op zaterdag 12 februari in het Zaantheater om 20.00 uur. Voor meer informatie en kaarten kijk op www.zaantheater.nl.