ZAANDAM - Al drie jaar organiseren het Zaantheater en Podium de Flux samen concerten. Ook in het nieuwe theaterseizoen slaan de twee Zaanse organisaties de handen weer ineen en organiseren zij 12 concerten. Grote namen uit de muziekbranche treden volgend jaar op in het Zaantheater, waaronder VanVelzen, Glen Faria, Charly Luske en Snelle. De kaartverkoop voor deze concerten is reeds gestart.


Voor het seizoen van 2020-2021 sloegen het Zaantheater en Podium de Flux voor de derde keer de handen ineen. Er stonden mooie muziekvoorstellingen op de agenda maar Corona gooide roet in het eten. Veel van de concerten die de twee Zaanse podia hadden georganiseerd werden meerdere keren verplaatst of geannuleerd. Maar voor het nieuwe seizoen hebben het Zaantheater en Podium de Flux de krachten opnieuw gebundeld en staan er 12 samenwerkingsconcerten op de agenda. “Ik geloof dat we elkaar enorm kunnen versterken. Door deze samenwerking kunnen we het publiek optimaal bedienen met mooie muziekprogramma’s in een theatrale setting’’, vertelt Vincent Kruger, programmeur van Podium de Flux over de samenwerking. Programmeur Kim Muller voegt hieraan toe: ’’Wij vullen elkaar aan. Gezamenlijk kunnen we een mooi muziekprogramma aanbieden voor het Zaanse publiek.’’


Op 24 september kunnen de bezoekers eindelijk genieten van ‘The Pianoman’. Deze speciale one-man show van Jeroen van der Boom gaat langs de vele mooie momenten uit zijn inmiddels rijke carrière. Op 8 oktober geeft Charly Luske, bekend van zijn deelname aan The Voice, een flitsende show weg met de bekendste nummers van Robbie Williams. ABBA GOLD zingen alle onvergetelijke songs van Agnetha, Annifrid, Benny en Björn op 9 oktober. VanVelzen komt naar het Zaantheater op 23 oktober. In zijn voorstelling ‘Change Of Mind’ wordt een avond lang gelachen, openhartige verhalen verteld, maar vooral gepassioneerd muziek gemaakt.

‘Imagine – The John Lennon Songbook’ is een terugblik op het leven van en een bijzonder eerbetoon aan John Lennon met in de hoofdrol Jimmy Coburn. Deze memorabele voorstelling is te zien op 13 november. Rapper en zanger Snelle staat dit seizoen ook in de Nederlandse theaters. Samen met zijn Lieve Jongens Band zorgt hij op 22 november voor een feestje. Davina Michelle scoorde een grote hit met het nummer Duurt te Lang van Glen Faria. Na dit succes vond Glen het tijd dat Nederland ook kennis maakt met hem. Leer Glen Faria kennen op 27 november.

Kom op 21 december helemaal in de kerststemming met Carolina Dijkhuizen en Laise Sanchez tijdens ‘The Chrismas Soul Show’. Deze soulvolle dames zingen bekende Kersthits. Denk aan Whitney Houston en Mariah Carey maar ook songs van Nina Simone. Het is tenslotte ‘The most wonderful time of the year’. Stilzitten is geen optie! In het nieuwe jaar duiken Mike Boddé en The Royal Dutch Scam op 20 januari in het mysterie achter de wonderbaarlijke liedjes van Steely Dan.

In de theatershow ‘QUEEN The Music’, staat de muziek van deze muzikale kunstenaars volledig centraal. Een negenkoppige band, met vier topvocalisten brengt een spectaculaire muzikale en visuele show boordevol energie op 27 januari. Vaste bezoekers van het theater weten inmiddels dat de Dutch Eagles bewezen muzikale goudzoekers zijn. Ze delen graag hun muzikale vondsten op 24 februari. Sven Ratzke sluit de reeks af op 30 april met zijn voorstelling ‘Where are we now’. Ratzke laat in deze show een andere kant van David Bowie zien: die van de grote liedjesschrijver, de poëet. De nummers komen in een intieme setting keihard binnen.

Kaarten bestellen
Alle voorstellingen vinden plaats in het Zaantheater. Kaarten voor de samenwerkingsconcerten zijn nu te bestellen via www.zaantheater.nl