ZAANDAM - Voor het vijfde jaar op rij organiseren het Zaantheater en Podium de Flux samen muzikale voorstellingen. Onder de labels ‘Tijdmachine’ en ‘HIPHOP’ presenteren de Zaanse organisaties in het nieuwe seizoen, 12 theaterconcerten voor de muziekliefhebbers van de Zaanstreek.

‘’Het Zaantheater en Podium de Flux versterken elkaar al enkele jaren middels op elkaar afgestemde popmuziekprogramma’s. Hier geven wij nu een nieuwe invulling aan in het seizoen 2022 – 2023 door de voorstellingen een label mee te geven’’. Aldus Vincent Kruger, programmeur van Podium de Flux. Programmeur Kim Muller van het Zaantheater vult hem aan: “ Als bezoeker weet je wat je kan verwachten als je naar een theaterconcert van het Zaantheater en De Flux gaat, een muzikale avond van het hoogste niveau.”.

Tijdmachine
Onder het label ‘Tijdmachine’ presenteren het Zaantheater en Podium de Flux een concertserie waar artiesten en bands van nu muziek uit het verleden doen herleven. Vincent Kruger: “Als je een artiest of band hoort doet het je vaak denken aan een periode waarin alles anders was. De songs die je hoort brengen je terug naar een moment en je weet nog precies wat je deed, voelde of in welke situatie je bevond. Dit gaat gepaard met een gevoel van vreugde, verdriet of verlangen.” Het label ‘Tijdmachine!’ brengt het publiek weer terug naar dat muzikale moment.

Zo reis je op zaterdag 8 april bijvoorbeeld terug in de tijd met de voorstelling ‘Return to The Dark Side of The Moon’ van het Pink Floyd Project. Zij nemen de bezoekers mee naar 1973. Het jaar waarin Pink Floyd transformeert van underground band naar wereldact. Op zaterdag 3 december nemen Jim Bakkum, Sergio Yvent en de Dutch Concert Big Band het publiek mee in de wereld van Frank Sinatra. Terwijl Jim Bakkum de nummers van Ol’ Blue Eyes zingt, deelt Sergio Yvent de verhalen, mythes en schandalen van de zanger.

HIPHOP

Het andere label is ‘Hiphop’. Dit seizoen brengt Podium de Flux samen met het Zaantheater grote namen uit de Hiphopscene naar Zaandam. Zo geeft Icoon Brainpower, bekend van hits als Dansplaat en NonStop, op donderdag 10 november een bijzonder theatercollege over de evolutie van de Hip Hop cultuur, muziek, rap, dans en graffitikunst.

Voor iedereen die zin heeft om terug in de tijd te reizen of een Hiphopconcert, de hele agenda voor aankomend seizoen vind je hieronder.

Agenda

- Zaterdag 5 november- John Williams presenteert R&B Oldskool Hits (Tijdmachine)
- Donderdag 20 november – Brainpower – The Story of Hip Hop (Hiphop)
- Zaterdag 12 november- Bruce & Wij met KLuun, Leon Verdonschot, Kluun en liveband (Tijdmachine)
- Woensdag 23 november – Jeroen van der Boom – Live in het Theater
- Zaterdag 3 december- Sinatra - Under his skin -Jim Bakkum, Sergio Vyent & Big Band (Tijdmachine)|
- Woensdag 8 februari - The African Mamas- Graceland (Tijdmachine)
- Vrijdag 3 maart- Candy Dulfer- Sax, Candy & Rock ’n Roll (Tijdmachine)
- Zaterdag 4 maart- Legendary Albums Live - Meat Loaf ‘Bat out of hell (Tijdmachine)
- Vrijdag 31 maart- Queen The Music- A Night at the Opera (Tijdmachine)
- Zaterdag 8 april- Pink Floyd Project- Return to The Dark Side of the Moon (Tijdmachine)
- Woensdag 19 april - Willie Wartaal - Moederdag (Hiphop)
- Vrijdag 21 april- Flip Noorman zingt Tom Waits (Tijdmachine)

Ga voor meer informatie of het bestellen van kaarten naar www.zaantheater.nl