ZAANDAM - Na maanden van onzekerheid door de tijdelijke sluiting van het Zaantheater en het wegvallen van veel reeds geplande theaterproducties kan het Zaantheater met trots aankondigen dat de kaartverkoop voor het theaterseizoen 2020-2021 officieel van start gaat op vrijdag 4 september 2020.


Vanaf dinsdag 25 augustus zal de programmering gepubliceerd worden op de website van het Zaantheater. Om in te kunnen spelen op mogelijke veranderingen en nieuwe overheidsmaatregelen is landelijk besloten het seizoen 2020-2021 op te splitsen en te beginnen met de verkoop van de voorstellingen tot en met december 2020. In de loop van het najaar gaan er steeds meer nieuwe voorstellingen van 2021 in de verkoop.

Voor het nieuwe theaterseizoen zal het Zaantheater in plaats van de gebruikelijke theaterbrochure een flyer uitgeven met een overzicht van de najaarsprogrammering, die in de week van 24 augustus verspreid wordt onder de bezoekers van het theater.

En coronacrisis of niet, de bezoeker kan zich nu alvast opmaken voor veel bekende namen en fantastische producties. Zo is er bijvoorbeeld muzikaal vermaak verzorgd door onder meer Ellen ten Damme (tevens de openingsvoorstelling van het seizoen), Wolter Kroes, Karin Bloemen, Roel van Velzen, Jeroen van der Boom en de 3JS en staan er maar liefst vier oudejaarsconferences op de planning van Guido Weijers, Dolf Jansen, Javier Guzman en niemand minder dan Youp van ’t Hek. Ook voor de jeugd komen er vertrouwde namen naar het Zaantheater zoals Dirk Scheele en Buurman & Buurman en toneelliefhebbers kunnen hun geluk op met voorstellingen van onder meer Pierre Bokma en Peter Blok, Huub Stapel en Toneelgroep Maastricht. Kortom, een prachtige en volwaardige programmering waar heel cultuurminnend Zaanstad met smart op heeft gewacht.

Het Zaantheater volgt strikt de richtlijnen van het RIVM. Zo zijn er onder meer speciale looproutes door het gehele gebouw, wordt er zowel in de foyers als de zaal 1,5 meter afstand gehouden en is er veel aandacht voor hygiëne. Daarnaast heeft het Zaantheater de luchtverversing in het hele gebouw aangepast. De lucht wordt niet meer gecirculeerd en de luchtbeheersing blaast nu 100% verse lucht in van buiten. Door al deze aanpassingen heeft het Zaantheater een zo prettig mogelijke omgeving gecreëerd voor een onbezorgde theaterbeleving.