ZAANDAM - Op zoek naar een leuke activiteit voor uw kind(eren) tijdens de zomervakantie? Doe dan mee met de ZomerDigiweek bij FluXus! In de eerste week van de zomervakantie maken kinderen een stop motion animatie. De week is bedoeld voor kinderen vanaf 8 jaar; onder leiding van twee docenten gaan ze aan de slag.

De kinderen maken en bedenken alles zelf in de vorm van een storyboard. Hierbij moeten ze denken aan het onderwerp/verhaal, de personages, omgeving, camerastandpunten en licht. Dit word begeleid met voorbeelden van films en televisie om technieken te doorgronden en te gebruiken. Na het uitwerken van het concept richtten we ons op de hoofdrolspeler van de animatie hiervoor maken we een pop die kan bewegen. Verder worden er flitsende mini-filmsets gebouwd met gekleurd papier, klei, potloden, scharen en dergelijke. Vervolgens gaan ze aan de slag met een camera, video-editing en andere digitale technieken. Zo leren ze fotograferen en er een stop-motion animatie van te maken.

Geschikt voor ieder kind
Ieder kind kan op zijn eigen niveau aan de slag en wordt gestimuleerd zijn talent te ontdekken. Er wordt individueel en in groepjes gewerkt binnen of bij lekker weer natuurlijk ook buiten! Op de laatste dag worden de films aan de ouders én de rest van de wereld gepresenteerd via YouTube!

Datum, tijd & locatie
De ZomerDigiweek is van 23 tot en 27 juli 2018. Keuze is voor alleen ochtenden of middagen of de hele dag. Kinderen die de hele dag, de hele week van maandag tot vrijdag gaan zijn er van 9:30 tot 16:30. Ochtendkinderen zijn er van 9.30 tot 12.30 uur en de middagkinderen van 13:30 tot tot 16.30 uur bij FluXus. Eerder brengen of langer blijven is mogelijk, neem even contact met ons op voor de extra kosten.

FluXus
De zomerschool wordt gegeven door twee Fluxus docenten Gabriëlle Bosman en Niels Otten uit Zaandam. Beiden zijn docent beeldende kunst en vormgeving, gespecialiseerd in techniek en (nieuwe) media.